Selecteer een pagina

Vorige week ging ik met mijn vader naar de film “Bohemian Rhapsody”. Ik dacht dat wij de enigen in Nederland waren die de film nog niet hadden gezien maar tot mijn verbazing zat de hele bioscoop vol. In eerste instantie ging ik meer voor mijn vader naar deze film omdat hij hem graag wilde zien maar stiekem heb ik net zo zitten genieten van de film. Er waren heel wat stukken waardoor ik geïnspireerd werd en die mij tot denken aanzetten. Van een van de liedjes van Queen maakte ik een art journal pagina: “Don’t stop me now”.

Bron van inspiratie

Eerlijk is eerlijk, ik heb mij nooit zo in het verhaal van Queen of Freddy Mercury verdiept. Vroeger vond ik het ontzettend irritante muziek als mijn vader het luisterde. Ik vond ze vooral erg raar. Niet wetende dat ik nu 30 jaar later geïnspireerd word door de muziek van Queen en het levensverhaal van Freddy Mercury. Er waren zoveel momenten in de film waarbij ik een “aha moment” had en mij realiseerde dat deze film niet alleen het levensverhaal van Freddy Mercury en Queen is maar dat er ook hele wijze levenslessen inzitten. Ik haal regelmatig inspiratie uit muziekteksten maar dit keer was ik zo geraakt dat ik thuis nog een aantal maal naar de liedjes op repeat heb zitten luisteren.

Don’t stop me now

Misschien komt het door het weer of door de dingen die er in mijn leven gebeuren maar ik heb soms het gevoel op wolkjes te lopen. Een enorm gevoel van geluk overvalt mij soms. Misschien ook omdat ik mij ontzettend bewust ben van de verandering in mijn leven ten opzichte van twee jaar geleden. Vorig jaar stond ik natuurlijk aan het begin van de enorme reis die ik ging ondernemen maar twee jaar geleden had ik het echt soms heel erg moeilijk met het leven omdat ik zo gevangen zat in mijn lichaam en toen geen zicht had op een uitweg.

De operaties hebben mij niet alleen mijn mobiliteit terug gegeven maar geven mij ook steeds meer mijn zelfverzekerdheid terug. Ik heb een aantal momenten uit mijn jeugd waarvan ik weet dat ik mij toen zo ontzettend gelukkig voelde en dat gevoel lijk ik steeds vaker terug te krijgen. De zomers die ik als klein meisje op het strand doorbracht of in de zee zwom of de reizen die ik dankzij mijn ouders kon maken .. allemaal momenten waarvan ik nog kan voelen hoe gelukkig ik was en een gevoel had dat ik de hele wereld aan kon. Het liedje van Queen “don’t stop me now” doet mij aan die momenten denken en ik nu echt het gevoel heb dat de wereld aan mijn voeten ligt na jaren van opgesloten te hebben gezeten in mijn eigen lichaam door de lipoedeem.

Hebben jullie de film “Bohemian Rhapsody” gezien?

Take care!

xoxo