Selecteer een pagina

Hoewel ik vorige week een zeer kritische blog schreef over social media, is social media tegenwoordig wel een geweldige bron van inspiratie voor creatieve projecten. Hoewel ik ook schreef dat ik klaar ben met social media (en dat ook nog steeds ben), kan ik wel met heel veel plezier scrollen door pagina’s vol creatieve inspiratie en daar ook echt geïnspireerd worden. Er zijn gewoon heel veel creatieve mensen op deze wereld die hele mooie projecten creëren. Maar voor de blog van vandaag werd ik geïnspireerd door een oud tijdschrift en maakte daar een art journal pagina mee.

Old fashioned

Ik heb een hele grote stash met creatieve spullen en kan heel moeilijk afscheid nemen van de spullen die ik heb. Tussen mijn spullen, heb ik ook een stapel hele oude tijdschriften en boeken liggen. Soms gewoon voor de plaatjes en soms voor de teksten. Pagina’s uit oude boeken kun je gebruiken als achtergrond of voor kleine decoraties en de afbeeldingen uit tijdschriften kun je natuurlijk weer gebruiken zoals ik het nu gebruikt heb in mijn art journal. Ik heb een paar hele oude tijdschriften die een ontzettend vintage gevoel geven door de afbeeldingen en de reclames. En dan kan je natuurlijk kiezen om een hele vintage pagina te maken maar je kan ook gewoon de afbeeldingen gebruiken voor een pagina die met het nu te maken heeft.

“Ik wens je een moedig hart”

De afbeelding voor deze art journal pagina was een foto bij een Lieve Lita rubriek. Ofwel een hulp rubriek waar vrouwen/ meisje vroeger brieven naar toe schreven met een hulp vraag. De titel op de pagina was “ik wens je een moedig hart” en dat vond ik een hele inspirerende quote. Maar hij was wel een beetje old fashioned. Ik moest het even laten broeden hoe ik dat kon verwerken in mijn art journal zodat het voor mij een pagina werd waardoor ik geïnspireerd zou worden.

En toen kwam social media om de hoek kijken waarbij ik werd geïnspireerd door een art journal pagina van iemand anders die overigens een hele andere quote gebruikte en zo kwam ik op de quote voor de art journal van vandaag. Mijn eigen foto is een foto die vlak voor de operaties van vorig jaar zijn genomen en hoewel ik mijzelf toen heel stoer voelde, was ik ook bang want ik vond het super spannend wat er ging gebeuren. Be brave en moedig zijn was dan ook een van de rode draden door het hele proces. Niets mooier voor mij om dan zo’n pagina te maken en deze gewoon even helemaal freestyle maken zonder regels.

Waardoor raken jullie geïnspireerd?

Take care!

xoxo