Selecteer een pagina

Creatief bezig zijn is mijn uitlaatklep, ook in de zomer maanden. Tijdens het opruimen vond ik een aantal hele mooie foto’s van Spike en Minimi en meteen wist ik dat ik hier iets mee wilde doen voor de Crea Cross challenge van deze week: Thick/ thin. Nu kan je heel veel kanten met dit thema op en vandaag laat ik jullie zien wat ik ervan heb gemaakt.

Art journal

Een art journal is voor mij een plek om te experimenteren maar ook om herinneringen vast te leggen. Als het ware een creatief dagboek. Maar het is ook een plek om materialen uit te proberen of gewoon te experimenteren met verschillende technieken. Het is ook een plek om je perfectionisme los te laten en Go with the flow te gaan. Dit boekje vond ik in mijn enorme stash met notitie boeken en is in eerste instantie een journal om in te schrijven. Het is een boekje met hand geschept papier en zoals je ziet gaat de ecoline die ik heb gebruikt vloeien op het papier. Nu vond ik het een mooi effect hebben omdat ik buiten de gemaakte lijnen ermee stap en dus het perfecte plaatje moet loslaten.

Betekenis

Precies 15 jaar geleden werd Spike vandaag geboren. Ik had daar in eerste instantie niet bij stil gestaan maar dat maakt de uitwerking van deze challenge nog specialer. Spike is er inmiddels al bijna 2 jaar niet meer maar ik mis mijn kleine binky nog steeds. Hij was er altijd en heeft altijd aan mijn zijde gestaan. Ik begin mij steeds meer te beseffen hoe speciaal de band met een huisdier kan zijn. Wat er ook gebeurde, Spike stond altijd aan mijn zijde door dik en dun. Hem maakte het niets uit.

Deze foto werd gemaakt op een dag, ruim 10 jaar geleden, waarop mijn moeder bezig was met de gordijnen voor in mijn nieuwe slaapkamer en Spike dat vooral interessant vond omdat hij op de gordijnen kon liggen. Dat waren van die gekke dingen die hij deed. Een art journal is natuurlijk een geweldige plek om zulke herinneringen vast te leggen.

Voor deze art journal spread heb ik gebruik gemaakt van Ecoline, een van de Flow paper books, Blond washi tape en letter stickers die nu te koop zijn bij de Hema en natuurlijk van spullen uit mijn stash.

Hoe leggen jullie je herinneringen vast? Hoe is jullie band met je huisdier?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin