Selecteer een pagina

ab087f18db647029a34c1bcdbce0fcae

Een paar weken geleden schreef ik al dat mijn road to size happy eventjes een kleine opstopping had ondervonden. To be honest, de maanden dat ik mij niet zo fijn voelde, heb ik mijzelf ook een beetje laten gaan en was mijn road to size happy heel ver weg. Mijn focus lag toen alleen maar om weer op de been te komen en er voor te zorgen dat ik zou blijven staan. Op dat moment was het oke. Ik wist wel dat ik back on the road to size happy zou komen maar dat ik hiervoor even geduld moest hebben. Natuurlijk had ik mijn kop kunnen laten hangen en er niets meer aan willen doen maar dat is het in het leven: je hebt namelijk altijd een keuze. Je kan ervoor kiezen om er voor te gaan en je kan ervoor kiezen om je kop te laten hangen, de situatie te laten voor wat het is en in de misere te blijven zitten.

Fit girl ambities

44110bc0dccb08acb20d4092c7092a9d

Na het schrijven van de blog over mijn fit girl ambitie die ik even aan de wilgen hing omdat mijn ambitie nu op dit moment alleen ligt bij mijn revalidatie traject, liet het mij toch niet los. Het bleef in mijn hoofd rond dwalen want de road to size happy is veel omvattend en heeft heel veel facetten. Misschien kan ik nu dan wel niet bewegen zoals ik graag zou willen, ik kan natuurlijk wel weer mijn voedingspatroon aanpakken en de kiezen voor de juiste keuzes. Ook hierin kan ik een keuze maken: kiezen voor voeding waar ik mij lichamelijk goed bij voel of kiezen voor voeding waarvan ik denk dat het mij helpt om mij geestelijk goed te voelen. Laat ik het fabeltje maar uit de wereld helpen: je emoties weg eten, gaat je nooit never ever beter laten voelen. Believe me, ik ben inmiddels expert hierin. Een laagje eten helpt tijdelijk om je beter te voelen maar uiteindelijk voel je je toch weer rot. Been there, done that, seen it. Maar op het moment dat je je niet lekker voelt, is het wel eventjes makkelijk om toch naar die lekkere reep chocolade of zak chips te grijpen. I get it, ik weet het namelijk als een geen ander hoe lekker het dan is.

Nieuwe stappen

8059177e4c5434b3fbf8eb5f0509d6c6

Dankzij de revalidatie, kan ik weer een nieuwe stap in mijn leven maken en is het ook de start van een nieuwe fase in mijn leven. Eentje waarin bewustwording en lief zijn voor jezelf het allerbelangrijkste zijn. Een mooi moment om dus ook mijn road to size happy nieuw leven in te blazen en het met een andere benadering aan te pakken. Ik maakte een plan de campagne voor de komende tijd met een vijftal aandachtspunten die mij gaan helpen (dat kan ik met volle overtuiging zeggen omdat het mij al eerder heeft geholpen):

31e94f7934f0cf1dae931bf3d736b2ae

  • Eetplanning: werken met een eet planning is iets wat ik leerde bij Novarum. Gewoon heel simpel elke dag elk eetmoment opschrijven en plannen wat ik in die momenten ga eten. Zo houd ik overzicht en weet ik wanneer ik wat ga eten. Plus dat ik hele bewuste en gezonde keuzes kan maken qua eten.

ec76d6651012cfc93d5072d7dfe549e1

  • 80/ 20: toen ik bij de Food Bloggers Awards was hoorde ik Vivian Reijs vertellen dat zij de 80/20 methode hanteerde waarbij het 80% bewust en gezonde keuzes waren en 20% wat zij lekker vond en trek in had. My kind of way.

85c71091ebf915aefad22aa634577b89

  • Lief zijn voor mijzelf: dit is wel een inkoppertje natuurlijk want zelf liefde is het allerbelangrijkste wat er is maar ook heel erg veel omvattend en voor iedereen anders. Het zit hem in rust nemen als ik dat nodig heb, goed voor mijzelf zorgen qua voeding maar ook een balans vinden in wat ik wil en daadwerkelijk kan.

f5a5e8e0fad4e11dcb642b253107b5d9

  • Water, water, water: nu drink ik eigenlijk 90% van de tijd water en thee maar ik drink niet voldoende en dat is het punt. Doel is om de komende tijd minstens weer 1,5 liter water binnen te krijgen dus fles water vullen en de hele dag met mij mee dragen.

photogrid_1479923546763

  • Ondersteuning bij een gezonde levensstijl: misschien denk je nu Marijtje gaat naar een diëtiste of voedingsspecialist maar nee, Marijtje gaat zich verdiepen in een toevoeging van voedingssupplementen die een gezonde levensstijl ondersteunen. Een van de producten waar ik mee ga beginnen zijn de producten van Rain. Een klein zakje gevuld met natuurlijke zaden die de juiste vitamines en mineralen bevatten om je gezondheid te ondersteunen. Rain heeft een Core en Soul lijn. Core is de meest geconcentreerde, een natuurlijke groene aanvulling op de markt. Het combineert chlorophyllin, aloë vera, spirulina, tarwegras cranberry zaad, mariadistel zaad, boerenkool, zwart komijnzaad, chlorella, en paardenbloem. Soul vult de leegtes in uw dieet. Black komijnzaad, chardonnay druivenpitten, zwart zaad framboos en D-Ribose zijn elk zeer gunstig op hun eigen manier. De komende maand ga ik de Core van Rain testen om te zien wat dit voor mij doet. Uiteraard laat ik jullie weten wat mijn bevindingen hierover zijn.

Natuurlijk is de komende maand een feestmaand en ga ik niet al te streng zijn voor mijzelf maar ik ga wel proberen om bovenstaande punten als leidraad te houden om zo terug te komen op mijn road to size happy.

Zijn jullie op dit moment bezig met het letten jullie voeding en lifestyle? Wat zijn jullie handvatten om dit vol te houden?

Take care!

xoxo

Voor deze blog heb ik producten ontvangen om te testen

Follow my blog with Bloglovin