Selecteer een pagina

Afgelopen maandag deelde ik mijn woord voor 2019: Go. Een heel actief en dynamisch woord waarmee ik 2019 wil veroveren. De laatste weken heb ik de eerste stappen gezet om in beweging te komen dankzij het revalidatie traject wat ik volg bij de fysiotherapeut. Maar voordat ik kan gaan knallen in 2019, stonden en staan de laatste weken van 2018 ook in het teken van slowing down en de rust opzoeken. 

Slowing down

Mijn laatste werkweek van dit jaar is begonnen en het klinkt een beetje raar gezien de veranderingen van de afgelopen maand. Door mijn operaties heb ik een groot deel van de meest hectische periode van het jaar gemist en stiekem vind ik dat best jammer. De periode voor de feestdagen is qua werk de allerleukste periode van het jaar, vind ik. Er hangt dan altijd een soort trilling in de lucht en ondanks de enorme drukte, geeft het mij altijd een enorme energie. Maar goed, volgend jaar pak ik hem gewoon dubbel en dwars mee.

De afgelopen maand stond al in het teken van rustiger aan doen. Waar ik na de operaties nog vol aan de bak was vanuit huis en niet echt de tijd nam voor mijn herstel, heb ik afgelopen maand de ruimte en tijd gekregen om aan mijn herstel te werken. Heel fijn dat ik de mogelijkheid hiertoe krijg maar voor een “werk verslaafde” best een opgave moet ik eerlijk zeggen. Hoewel ik mijzelf dus over een hele hoop bezwaren moet zetten, ben ik afgelopen week toch begonnen met rustiger aan te doen en echt tijd in te plannen voor herstel.

Opladen

Vrijdag is mijn laatste werkdag voor dit jaar. Waarschijnlijk, mijzelf kennende, kan ik mijn werk niet helemaal loslaten tijdens mijn vakantie maar mijn doel voor de vakantie is wel om de tijd en ruimte te nemen om op te laden en 2018 achter mij te laten. 2018 was een geweldig maar vooral intens jaar. 2018 heeft mij zo ontzettend veel moois gebracht en dat mag een mooi plekje krijgen. Dat is iets waar ik deze vakantie voor wil gebruiken. Maar ik wil ook vooruit kijken en bedenken wat ik in 2019 wil bereiken. Waar wil ik staan aan het eind van 2019 en wie wil ik zijn aan het eind van 2019?

Deze vakantie is er ook om op te laden zodat ik 2019 vol energie in kan. De eerste uitstapjes zijn gepland, de kerstdagen zijn gelukkig rustig en verder is het go with the flow. Geen verplichtingen, niets hoeven en al helemaal niets moeten. Voor mij de ultieme manier om op te laden en nieuwe energie op te doen zodat ik het nieuwe jaar vol energie kan beginnen.

Hoe gaan jullie deze laatste weken doorbrengen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock