Selecteer een pagina

Op de laatste dag van het jaar, hoort natuurlijk een blog met een terugblik op het afgelopen jaar. Nu had ik vorig jaar gehoopt dat dit jaar anders zou zijn maar helaas eindigen we dit jaar hetzelfde als dat we dat vorig jaar deden: in lockdown. Het was wederom een jaar dat werd gedomineerd door Corona maar ook door angst, natuurgeweld en bizarre gebeurtenissen. Maar gelukkig hadden wij wel uiteindelijk een sportzomer met geweldige sportieve successen en sloten we het jaar af met de allereerste Nederlandse Formule 1 kampioen. It wasn’t all that bad.
Rare dingen


Waar we in 2020 het jaar begonnen met het ongelukkige overlijden van NBA superster Kobe Bryant, zo begonnen we 2021 met de bestorming van het Capitool door Trump aanhangers. Als je dacht dat het allemaal niet gekker kon in de wereld, dan was de gebeurtenis op 6 januari 2021 toch wel een waarvan mijn mond open viel. Het zorgde voor een bizarre start van 2021 en misschien is bizar wel de juiste benaming voor 2021.

Nu kan ik deze blog vol schrijven met alle bizarre dingen van dit jaar maar eigenlijk heb ik daar geen zin meer in. Ik merk dat ik, na 2 jaar Corona, een soort max heb bereikt. Mijn credits zijn een beetje op en ik wil gewoon dat we deze 2 bizarre jaren achter ons kunnen laten. Iets wat ik nooit van mijzelf had verwacht dat ik er echt klaar mee zou zijn en niet eens een recap van het afgelopen jaar zou willen schrijven.

On bended knee is no way to be free


Het was niet alleen een bizar jaar maar het was ook een jaar waarin angst een rode draad was. Helemaal toen op een zomerse juli avond in hartje Amsterdam, Peter R. De Vries van het leven werd beroofd door twee loopjongetjes die voor het snelle Moccro Mafia geld wilden gaan. Wederom een aanslag op onze vrijheid door een stel nietsontziende criminelen die denken dat ze de wereld kunnen regeren met hun angstzaaierij.

Maar als er 1 wijze les is die wij uit dit jaar mogen meenemen, dan is het wel dat leven in angst je niks gaat brengen en alleen maar zal tegenhouden in dat wat je wilt bereiken.

Mijn eigen 2021


Mijn 2021 begon pas toen ik halverwege het jaar groen licht kreeg van mijn chirurg over mijn arm. Toen begon het grote puzzelen over wat mijn weg zou worden en gelukkig vielen die puzzelstukjes op zijn plek waardoor mijn 2021 een geweldig jaar werd. Een jaar waarin ik mijzelf herontdekte, geconfronteerd werd met mijn eigen angsten en tegelijkertijd onwijs trots was op de stappen die ik maakte. Een jaar waarin ik mijn stuiterballetje Champ mocht verwelkomen, geweldige mensen heb ontmoet die nu een plek in mijn leven hebben en eindelijk weer leuke dingen kon ondernemen als de situatie dat toeliet.

2021 was misschien niet het jaar waar wij op hoopten maar wel een jaar waar ik ontzettend dankbaar voor ben en afsluit met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik hoop dan ook dat 2022 een jaar wordt met een glimlach, voorspoed en heel veel rijkdom. Een jaar waarin wij weer kunnen leven en ons ding kunnen doen.

Maak er een mooie laatste dag van en proost op een geweldig 2022.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com