Selecteer een pagina

Waar ik eerder regelmatig boek recensies plaatste op mijn blog, is dat op het moment al langere tijd niet echt meer gebeurt. Een druk hoofd, een puber puppy die veel van mijn aandacht vraagt en gewoon het leven, zorgen ervoor dat ik niet de rust en het geduld heb om met een boek te gaan zitten. Ergens mis is het wel en ik heb het al een paar keer proberen op te pakken. Helaas zonder succes tot afgelopen maand. Ik zag het nieuwe boek van Kimberley Klaver “Zuid moeders breken niet” voorbij komen op Instagram en had de hoop dat dit het boek wel eens kon zijn dat mijn niet lezen impasse zou doorbreken. Vandaag dan ook een blog met mijn mening over het boek van Kimberley Klaver.

Zuid moeders breken niet – Kimberley Klaver

Kersverse moeder Poppy moet zich staande houden in Amsterdam-Zuid, waar de moedermaffia heerst en alles perfect lijkt. Maar niets is minder waar…

Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding.
Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Vaak kies ik boeken op het eerste gezicht. Als het mij direct aanspreekt, dan wil ik het vaak lezen (uiteraard in de goede lees periodes). Ook in niet lees periodes kies ik boeken op intuïtie omdat ik dan denk dat het desbetreffende boek mij uit mijn lees impasse kan halen. Zo ook met het boek “Zuid moeders breken niet”. Een boek over een omgeving in Amsterdam waar ik in mijn studententijd heel lang heb gewerkt en best bekend ben. Plus dat ik houd van de over de top Amsterdam Zuid types en hoe daarover geschreven wordt. De Hollandse polder glamour gemixt met oud en nieuw geld. Dus ergens verheugde ik mij best op dit boek.

Nu had ik graag een enorm lovende recensie willen schrijven maar dat gaat hem niet worden. Het is een oké boek maar het had niet de wauw glamour factor die ik verwachte. Het was een beetje Gooische moeders maar dan in Amsterdam Zuid. Het verhaal gaat van de moeder maffia naar de Amsterdam Zuid elite en dat loopt allemaal een beetje door elkaar. Je zou denken bij het lezen van de samenvatting dat de dirt van de Amsterdam Zuid moeder elite naar boven zou komen maar op een paar onverwachte botox spuiten, een vreemdgaande man en onderlinge haat en nijd was dat het. Wat ik jammer vind want ik denk dat dit boek veel smeuïger had kunnen zijn waardoor het echt een page turner zou worden. Het is wel een aardig boek en oké geschreven maar niet wat ik ervan had verwacht en het kostte nog best moeite om er doorheen te komen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com