Selecteer een pagina

Deze herfstige zomer was eigenlijk de uitgelezen zomer om een hele stapel boeken weg te lezen. Waar ik normaal gesproken mijn lees vibe altijd wel in de zomer een beetje kan terugvinden, blijkt deze zomer toch echt anders dan anders te zijn. Wellicht was het deprimerende weer de oorzaak. Wellicht was het elke dag sport op tv de oorzaak. Who knows maar ik kwam niet aan mijn ouderwetse stapel zomerboeken. Ik had gewoon geen zin om te lezen en dan lukt het ook gewoon niet. Toch heb ik deze zomer nog wel één boek gelezen: “Van groentenboer tot t*eringhoer” van Ricardo Visscher. Een pittige titel behorend bij een pittig levensverhaal van een jongen die zichzelf kwijt raakte en tot rock bottom moest gaan om zichzelf terug te vinden.

Van groentenboer tot t*eringhoer – Ricardo Visscher

De jonge Ricardo gaat op zoek naar liefde en acceptatie in de mannenprostitutie. Vijftien jaar later vertelt hij zijn moeder alles.

Ricardo is anders. Hij voetbalt niet met de stoere jongens uit de buurt, hij droomt stiekem van ze. Op zoek naar acceptatie valt hij voor de knappe Aydin, die hem de mannenprostitutie in trekt. Hij geniet van de aandacht en het geld van die wereld en in de spiegel ziet hij de slanke, succesvolle jongen die hij altijd al wilde zijn. Toch lukt het maar niet om van dat beeld te houden. Wanneer ook de relatie met Aydin hem geen geluk brengt, staat hij voor de belangrijkste keuze van zijn leven.

Bron: Bol.com 

Mijn mening

Ricardo Visscher en Rachel O’Neill kende ik alleen van de televisie en media en daar had ik een mening over. Een beetje ordinair, too much en te aanwezig vond ik altijd maar dat was een mening gebaseerd op de buitenkant en het plaatje wat Ricardo altijd heeft neergezet. Het geeft maar weer eens aan hoe makkelijk je een oordeel kan vormen over iemand. Na het lezen van zijn boek, blijkt achter het extravagante plaatje eigenlijk een jongen te zitten die heel lang met zichzelf in de knoop heeft gezeten en die leegte probeerde te vullen met liefde en aandacht van buitenaf. Hierdoor komt hij uiteindelijk in een leven terecht van geld, drugs en prostitutie.

Het boek is openhartig, eerlijk maar vooral rauw geschreven. Er wordt geen blad voor de mond genomen en alles wordt genoemd en benoemd. De harde realiteit van een jongen die zich uiteindelijk verliest in drugs en prostitutie en dat verborgen houdt voor zijn familie. Het boek neemt je mee in de twijfel en onzekerheid van de jonge Ricardo die anders is dan anderen en daar niet goed mee om weet te gaan. Het neemt je mee in het verhaal van de jongen die zich verliest in de liefde maar daarmee een afslag in zijn leven neemt die alles gaat veranderen. Ik kan mij voorstellen dat het heel veel moeite heeft gekost om dit verhaal op papier te zetten en daarmee naar buiten te komen. Door zijn verhaal te delen, laat Ricardo ook zien dat je heel diep kan afglijden maar dat je ook weer fierce op je hakken terecht kunt komen. Het is een confronterend boek maar ook een waar je hoop uit kunt putten want uiteindelijk is het Ricardo wel gelukt om het tij te keren en heeft hij zijn droom om purser te worden gewoon waar gemaakt. Hoewel het boek “makkelijk” weg leest, is het niet een standaard verhaal wat je even simpel doorleest maar zeker een aanrader door de eerlijke kijk die het geeft in het leven van Ricardo Visscher.

Hebben jullie deze zomer veel gelezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com