Selecteer een pagina

Regelmatig roep ik dat ik nooit meer een boek ga lezen geschreven door een influencer. Dat is iets wat ik wellicht zou moeten corrigeren naar “ik lees nooit meer een biografie van een influencer en ik kijk of het geschreven boek wellicht een andere insteek heeft”. Soms zitten er namelijk wel boeken, geschreven door influencers, tussen die een interessant onderwerp zijn en die mij toch nieuwsgierig maken om te lezen. Een van die boeken was “Met heel mijn hart” van Esmée Noëlle van Rijn. Ik ben Esmée Noëlle gaan volgen in een fase in mijn leven dat ik de ambitie had om een fit girl te worden. Maar door de jaren heen liet zij steeds meer van haar privé leven zien en toen was daar ineens de breuk met de vader van haar zoon. Iets wat heel pijnlijk en verdrietig was maar wat zij wel besloot te delen. Vooral wat het met haar deed en tegen welk verdriet zij aanliep. Hoewel zij op social media maar kleine beetjes liet zien, is er nu haar boek “Met heel mijn hart” waarin zij niet alleen schrijft over de breuk maar ook hoe zij haar hart de kans gaf om te helen. Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik het boek te lezen en vandaag mijn review.

Met heel mijn hart – Esmée Noëlle van Rijn

Waar te beginnen als een jarenlange relatie verbroken wordt? Dat vroeg Esmée Noëlle van Rijn (@esmeenoelle op Instagram) zich af toen de vader van haar zoontje niet lang na zijn eerste verjaardag hun relatie verbrak. In Met heel mijn hart neemt Esmée je aan de hand van haar eigen verhaal mee door de rouw, verwerking en het opbouwen van een nieuw leven.

Esmée vertelt in alle openheid over het hele proces: van wat er niet goed ging in haar relatie tot de breuk zelf, over het verdriet, verschillende therapieën (van haptotherapie tot ayahuasca en van een familieopstelling tot een cacaoceremonie) en de machteloosheid die zij voelde. Maar ook over het co-ouderschap, het voorzichtig daten, het op haar bek gaan en weer doorgaan. Esmée greep de rouw aan om open te breken, zichzelf te ontwikkelen en weer gelukkig te worden. Want dat blijkt prima alleen te kunnen.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik ben een ontzettende sensatiezoeker en ik was heel erg benieuwd naar het verhaal achter de breuk van Esmée Noëlle van Rijn. Ik geef het gewoon eerlijk toe want de stukjes die ik mee kreeg op social media, had ik het gevoel dat het een hele heftige breuk was. Social media is leuk maar laat vaak alleen de mooie stukjes zien. De rauwe, pijnlijke en verdrietige stukken worden vaak achterwege gelaten. Nu deed Esmée Noëlle dit niet en deelde zij kleine stukjes over waar zij doorheen ging. Zij liet zien dat het leven nou eenmaal geen rozengeur en maneschijn is en hoe pijnlijk een gebroken relatie vaak is.

Met dit boek, heeft zij de rauwe en pijnlijke kant gezien van een relatiebreuk. Niet alleen het leven na de breuk maar ook het leven naar de breuk toe. Ze heeft geen blad voor haar mond genomen en deelt eerlijk haar verhaal. Ze laat zien wat het met haar heeft gedaan, wat de boosheid en verdriet met haar deed en hoe zij hieruit is gekomen. Gelukkig is het niet een Hallmark verhaal geworden en deelt zij haar verhaal eerlijk met alle rouw randjes die erbij komen kijken. Elke relatiebreuk is heftig maar toch heeft zij het op een manier weten te schrijven dat je door wil lezen. Dat je wilt weten hoe zij de breuk heeft ervaren, wat het met haar deed maar vooral hoe zij zichzelf heeft weten te helen. Ondanks het heftige onderwerp, een must read voor iedereen want we hebben allemaal wel eens een nare relatiebreuk ervaren.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Pexels.com