Selecteer een pagina

Januari was nog niet de maand waarin ik mijn leesvibe terugvond. Wellicht lag dat aan de boeken die ik probeerde te lezen, wellicht lag dat gewoon aan mijzelf. Geen idee what happened met mijn leesvibe maar ik hoop deze toch wel terug te krijgen de komende tijd. Soms ligt het ook gewoon aan de boeken die ik heb liggen die mij wellicht op dat moment niet aanspreken. Gelukkig heb ik een beste vriendin met een enorme gevulde boekenkast en mag ik altijd wel wat boeken van haar lenen als ik bij haar ben. Een van de genres die ik altijd met veel plezier las maar al een hele tijd niet heb gelezen, zijn psychologische thrillers. Onlangs nam ik “Doelwit” van Linda Jansma mee uit de bibliotheek van mijn vriendin. Weliswaar een ouder boek maar wel een psychologische thriller waarmee ik wellicht mijn leesvibe kan terugvinden. Ik las hem afgelopen week en schrijf er vandaag graag een review over.

Doelwit – Linda Jansma

Drie jaar geleden zijn Judi en Leila gevlucht en ondergedoken in Amsterdam, om aan de dodelijke eerwraak van Leila’s familie te ontkomen. Maar als Leila zwaargewond in het ziekenhuis belandt en haar zoontje Cem spoorloos verdwijnt, lijkt het erop dat hun verblijfplaats is achterhaald. Wanhopig probeert Judi Cem terug te vinden. Maar hierbij onderschat ze de moordlust van
de persoon die koste wat kost wraak wil.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Ik had even een boek nodig wat een echte page turner was en waar ik in wilde blijven lezen. Ik denk dat “Doelwit” dit boek was. Een psychologische thriller met een maatschappelijk thema: eerwraak. Linda Jansma heeft het boek geschreven vanuit twee tijdsperspectieven. De hoofdstukken wisselen elkaar af qua tijdsbestek en je gaat dus heen en weer tussen het verleden en het heden. De schrijfster neemt je mee in de geschiedenis voorafgaande aan het drama en hoe de eer van familie soms allesverwoestend kan zijn. Niet alleen is het thema interessant en bij tijd en wijlen eng maar ook het verhaal is behoorlijk spannend met een einde wat ik zelf niet had verwacht. Het was in ieder geval een boek wat ik met veel interesse heb gelezen en toen ik er eenmaal in zat, wilde ik hem ook in een ruk uitlezen.

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com