Selecteer een pagina

Mijn vakantie in Griekenland bestond voornamelijk uit zon, zee en strand. Het uitgelezen moment om het lezen weer eens op te pakken. Ik had dan ook braaf vier boeken meegenomen en mijn doel was ook om deze allemaal uit te lezen. Misschien een beetje een ambitieus plan voor iemand die al lange tijd haar lees vibe kwijt is maar goed, ik deed een poging en kwam een heel eind gelukkig. Tijd dus om mijn blog weer te vullen met boeken recensies van de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Hopelijk blijf ik een klein beetje van de vakantie lees vibe vasthouden en ga ik terug in Nederland ook weer wat lezen. Vandaag een boek waar ik veel juichende reviews over heb gelezen en deze vakantie zelf aan begon: “Daar waar de rivierkreeften zingen” van Delia Owens.

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Er was iets wat mij tegenhield om dit boek te gaan lezen. Het was niet mijn type boek, het speelde zich af in een tijd waar ik niets mee heb, het klonk gewoon niet zo interessant. Ik had een heel lijstje met redenen waarom ik dit boek niet wilde lezen maar na het lezen van verschillende juichende reviews en het feit dat hij maar € 10,– was op bol.com, besloot ik toch om het een kans te geven. En dat is maar goed ook want uiteindelijk werd ik niet teleurgesteld.

Ik had in het begin wat moeite om in het boek te komen en alle personages te leren kennen. Ieder hoofdstuk wordt weer verteld vanuit een ander personage maar als je het eenmaal door hebt, dan wil je niet stoppen met lezen. Een bizar verhaal van een klein meisje wat alleen gelaten wordt in het moeras en zelf haar weg in het leven moet vinden zonder de steun van haar ouders en familie. Een verhaal van overleven, nieuwe dingen ontdekken, opgroeien in twee werelden en je wapenen tegen de mening van de buitenwereld. Je leeft volledig mee met een opgroeiende Kya en het verhaal blijkt een echte page turner te zijn die tot de laatste pagina spannend blijft. Mocht je nog een boek zoeken voor je vakantie, dan kan ik deze echt aanraden (tegen al mijn verwachtingen in).

Take care!

xoxo