Selecteer een pagina

Bron afbeelding: Celeste Barber Instagram

Voor mijn beleving was de Australische Celeste Barber ineens een fenomeen. Voor mij begon het met haar hilarische foto’s waarop zij bekendheden op een komische wijze persifleerde. Haar foto’s en filmpjes op Instagram zijn berucht en beroemd. In mijn veronderstelling was dit waar zij bekend mee is geworden maar net als bij zoveel sterren, zit er veel meer achter de glimlach en carrière dan wij soms zien. Celeste Barber schreef een boek over hoe je een IT-girl kunt worden en ging de uitdaging aan in haar boek: Challenge Accepted!. Ik heb geen ambitie om een IT-girl te worden maar was wel benieuwd naar haar boek. Vandaag de review over “Challenge Accepted!” van Celeste Barber.

Challenge Accepted! – Celeste Barber

‘Prepare to laugh’ – Reese Witherspoon 253 steps to becoming an anti-it girl. Funny woman, Instagram star and international comedy sensation, Celeste Barber’s Challenge Accepted! is a raucous, hilarious and outspoken guide to life, unwanted gas and how to rock a sexy scar. Part-memoir, part-comedy routine, part-advice manual, Challenge Accepted! is Celeste at her best, revealing her secrets to love, friendship, family and marriage (oh hai, #hothusband), and how to deal with life’s many challenges – why she checks the bath for sharks, how Nutella quite literally shaped who she is as a woman, and why being famous on Instagram is like being rich in Monopoly. It’s real, like totally, really real.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Bron afbeelding: Celeste Barber Instagram

Mocht je fan zijn van Celeste Barber en dit boek willen lezen, het is op dit moment alleen nog in het Engels of Duits beschikbaar. Wellicht een klein min puntje maar ik vraag mij af of je de humor van Celeste Barber in het Nederlands zou kunnen vertalen en of het dan nog net zo grappig is. Het boek is geschreven in dezelfde stijl als Celeste Barber is op social media: razend snel, hysterisch en met de nodige sarcastische humor. Het boek is eigenlijk een biografie die gevuld is met anekdotes en die op de bekende Celeste Barber humorvolle manier zijn beschreven. Het is eigenlijk een inkijkje in haar hoofd, een heel erg druk hoofd. Dat drukke hoofd, komt ook duidelijk naar voren op papier en daardoor vond ik het lastig om te lezen. Misschien omdat ik zelf een druk hoofd heb en heel veel erin herken maar vooral om mijn aandacht erbij te houden.

Ik vind Celeste Barber ontzettend leuk op social media maar dit komt niet naar voren in haar boek. Wellicht omdat haar grappen op papier anders overkomen maar als ik moest kiezen tussen boek en social media, dan gaat mijn voorkeur toch uit naar de Celeste Barber van social media. Het is wel interessant om te lezen hoe haar leven is verlopen maar het is zo ontzettend hysterisch geschreven dat ik het moeilijk vond om het te lezen. Neemt niet weg dat ik Celeste Barber nog steeds een hartstikke leuke vrouw vind maar dan liever om te zien op social media.

Take care!

xoxo