Selecteer een pagina

Een tijdje geleden won ik op de blog van lieve Femke, het boek “Een jaar met jou” van Julia Whelan. Een verhaal over de Amerikaanse politiek, de rijke historie van de Engelse literatuur en poëzie en de liefde. Het boek sprak mij meteen enorm aan maar toch bleef het liggen door alle drukte de afgelopen maanden. Hoewel ik nog niet echt de rust heb gevonden om weer eens te verdwalen in een boek, las ik afgelopen dagen “Een jaar met jou” en deel vandaag mijn mening met jullie over dit boek.

Een jaar met jou – Julia Whelan

Hij heeft een geheim, zij staat voor een onmogelijke keuze en ze hebben maar één jaar samen
De Amerikaanse Ella volgt haar droom: een jaar studeren aan de universiteit van Oxford, in Engeland. Na dat jaar zal ze aan de slag gaan voor het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Tot die tijd dompelt ze zich onder in de Engelse cultuur en literatuur.

Maar haar jaar verloopt anders dan verwacht. Haar poëziedocent Jamie blijkt zeer aantrekkelijk, ook al blijft hij afstandelijk. Ze worden friends with benefits; Ella is immers maar een jaar in het land. Langzaam ontdekt Ella echter dat Jamie een groot geheim bij zich draagt, een geheim dat hun relatie – en Ella’s toekomst – volledig zal veranderen. Als het einde van het universiteitsjaar nadert, staat Ella voor de onmogelijke keuze: blijft ze of gaat ze terug?
Een onvergetelijke roman over een vastberaden jonge vrouw, een onweerstaanbare man en de liefde die hen onherroepelijk zal veranderen.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Op de achterflap van het boek staat “als je van JoJo Moyes en Nicholas Sparks houdt, val je als een blok voor dit boek”. Ik hou alleen niet van JoJo Moyes en Nicholas Sparks maar ik hou wel van dit boek van Julia Whelan. Ik kreeg er een Dead Poets Society, Sense and Sensability, Mona Lisa Smile en Fantastic Beasts feeling bij met een vleugje hedendaagse Amerikaanse politiek. Het boek is lekker snel en beeldend geschreven. Het voelt alsof je naar een film zit te kijken die op Oxford zich afspeelt en waar je meteen in de hele mystieke sfeer van de universiteit zit maar met een heerlijke moderne twist. Het contrast tussen de “elitaire” engelsen en de soms hysterische en bevooroordeelde amerikanen wordt geweldig in dit boek beschreven.

Als je houdt van films met Dead Poets Society en Mona Lisa Smile maar niet een oudbollig boek wilt lezen, dan is “een jaar met jou” echt een aanrader.

Als je een sfeer uit een film zou mogen gebruiken voor een boek, welke zou dat dan zijn?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock