Selecteer een pagina

Al jaren domineren de Kardashians het beeld als het gaat om beauty en belichamen zij voor veel vrouwen het beauty ideaal. Vorige week verscheen er een ongepolijste foto van Khloe Kardasian op social media. Een real life foto zonder filters of photoshop. Aan de foto was niets mis, aan het lichaam van Khloe Kardashian was niets mis maar toch flipte zij de pan uit en moesten alle media die haar foto hadden gepubliceerd, deze verdwijnen. Toen ik dat las, had ik zou graag tegen haar willen zeggen “Girl, laten we ruilen van lichaam en leef een tijdje in mijn lichaam met lipoedeem. En dan praten we verder”.
Nieuw normaal

Juist de Kardashians zouden niets mogen zeggen over ongepolijste foto’s want ze hebben stuk voor stuk killerbody’s. Lichamen waar een heleboel van ons alleen al de helft zouden willen hebben. Maar het zijn ook de Kardashians die een beauty standaard hebben gecreĆ«erd die voor vrouwen met lipoedeem echt een ver van ons bed show is. Waar de Kardashians hun lichaam verfraaien door liposucties, moeten wij struggelen om liposucties te krijgen om maar op de been te blijven.

Maar wat mij het meest stoorde aan het hele Khloe Kardashian verhaal, is dat zij en haar zussen voor heel veel vrouwen een ideaalbeeld hebben gecreĆ«erd wat gebaseerd is op oneindig sporten maar ook veel plastische chirurgie en heel veel filters en fotoshop. Eigenlijk lichamen die niet helemaal realistisch zijn maar die wel heel veel vrouwen het idee geven dat zij ook zo’n lichaam moeten hebben omdat het de standaard is geworden.

Realistisch zelfbeeld


Iedereen heeft zijn of haar onzekerheden. Kennelijk ook de Kardashians. Maar toch zou het fijn zijn als meisjes opgroeien met een realistisch zelfbeeld en niet eentje die gedomineerd wordt door gemanipuleerde lichamen waarin heel veel geld is gestoken. Juist nu had Khloe Kardasian een lans kunnen breken voor een realistisch beeld ipv dat ze een hoop drama maakte. Dit was juist de kans om te laten zien hoe haar lichaam eruit ziet zonder alle filters en fotoshop.

Het zou zo fijn zijn als beroemdheden eens de ongepolijste versie laten zien. Als we gewoon eens realistische lichamen zien. Gewoon een lichaam met straille, putjes en vetjes. Een lichaam wat elke vrouw heeft. Een lichaam wat er gewoon mag zijn met al zijn imperfecties en waar je meer dan trots op mag zijn. Een lichaam in al zijn facetten met alle goede en slechte punten. Gewoon een lichaam zoals een lichaam hoort te zijn.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com