Selecteer een pagina

Bouwstenen voor de huid. Door dagelijks minstens twee liter water te drinken wordt je huid goed gehydrateerd en dit zorgt ervoor dat afvalstoffen worden uitgescheiden. Niet roken en stress vermijden, is de remedie voor een mooie huid. Door het ouder worden wordt de huid dunner en droger. Hierdoor ontstaan rimpels en soms pigmentvlekken. Dit is een natuurlijk verouderingsproces.

Huid

De huid bestaat uit een opperhuid en een lederhuid. De opperhuid beschermt ons tegen schimmels, virussen en Uv-straling. Zonlicht zorgt voor huidveroudering. Zonlicht versnelt de afbraak van elastine. Het gebruik van zonnebrand van een voldoende factor kan dit proces enigszins tegenhouden. De lederhuid bestaat uit collageen en elastine. Deze eiwitten geven stevigheid en elasticiteit aan de huid. De natuurlijke veroudering begint vanaf het 21ste levensjaar. Na de overgang bij vrouwen veroudert de huid sneller. Factoren van dit proces zijn erfelijke factoren en veranderingen in de hormoonhuishouding. Celdeling en stofwisseling worden trager naar mate we ouder worden.

Voedingsstoffen

Vitaminen en mineralen zijn aantoonbaar belangrijk voor de huid. Gezond eten is voldoende zoals voedingstoffen met vitamine C en zink die nodig zijn voor de aanmaak van collageen en opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel. Vitamine C en selenium ondersteunen de huid als antioxidant. Vitamine B ondersteunt de conditie van de huid met name de vitaminen B2 en B8. Goede voedingsmiddelen zijn veel groenten, fruit, zuivel, volkoren producten en mager vlees. Gezonde vetten zoals vette vis, plantaardige olie of noten. Matigen met alcohol, suikerhoudende dranken en suiker is goed voor een strakke gezonde huid.

Cosmetica

Om veroudering te voorkomen zijn er ook huid crèmes en zalfjes op de markt, soms met toegevoegde vitamines. Gesuggereerd wordt dat deze vitamines via de huid worden opgenomen en zo plaatselijk inwerken. In de gewone cosmetica zitten te weinig werkzame stoffen om bijzondere effecten te hebben. De vitamines moeten via de voeding in het lichaam worden opgenomen en bijdragen aan een goede huid. Bij huidproblemen kunnen de behandelingen bij Huidzorg Houten een optie zijn. Huidtherapeuten hebben specifieke behandelingen voor veel voorkomende huidklachten.

Hoe gaan jullie om met de veroudering van je huid?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com