Selecteer een pagina

Bij een nieuw seizoen horen nieuwe geuren en helemaal bij het voorjaar horen lekkere, frisse geuren. De laatste tijd zie ik bij steeds meer merken producten met klei voorbij komen. Zo heeft Palmolive een aantal douche gels waarin klei is verwerkt maar ook Nivea heeft deze hype te pakken en lanceerde onlangs drie nieuwe douche crèmes waarin klei is verwerkt. Ik zou mijzelf niet zijn als ik deze nieuwe douche crèmes niet zou willen proberen. De lavendel variant heb ik links laten liggen maar ik nam de andere twee varianten onlangs wel mee en testte ze de afgelopen weken. Vandaag een review over deze Nivea Clay varianten. Benieuwd of ik met deze hype mee ga, lees dan de blog van vandaag.

Wat zegt Nivea over deze producten?

Ontdek de kracht van klei in deze douchecrème die grondig reinigt, verfrist en verzorgt. De formule met frisse geur reinigt grondig en zonder moeite, en zorgt ervoor dat je huid na het douchen schoon en zijdezacht aanvoelt, zonder uit te drogen.

  • Grondig reinigende douchecrème
  • Klei van natuurlijke oorsprong
  • Voor een zijdezachte huid
  • Formule droogt niet uit

De Clay Fresh douche crèmes zijn verkrijgbaar in de geuren Agave & Lavendel, Gember & Basilicum en Hibiscus & Witte Salie. Voor een fles van 250 ml betaal je € 2,68. De Clay Fresh douche crèmes zijn te koop bij Kruidvat, Etos en Bol.com.

Bron: Nivea

Mijn mening

Het eerste wat mij opvalt zijn de aparte geuren. De Gember & Basilicum variant is lekker fris met een pittige touch door de gember en de Hibiscus & Witte Salie is wat zoeter met een frisse touch waardoor hij niet te bloemig wordt. De Gember & Basilicum geur is sterker aanwezig dan de Hibiscus & Witte Salie maar niet op een vervelende manier. Doordat hij wat meer aanwezig is, blijft hij ook wat langer hangen terwijl de Hibiscus & Witte Salie variant dan weer wat subtieler is. Beide douche crèmes zijn zoals je van Nivea gewend bent, basic en prima kwaliteit. Het enige wat mij wel direct opvalt is dat bij beide douche crèmes na gebruik mijn huid droog en stroef aanvoelt. Met een body lotion is dat makkelijk op te lossen maar eerlijk is eerlijk, dit vind ik wel een nadeel want ik wil het liefst zo min mogelijk poespas na een douche beurt en het liefst stap ik zo onder de douche uit met een goed gevoede huid waar eigenlijk niets meer aan gedaan hoeft te worden. In de winter heb ik wel die extra voeding nodig omdat mijn huid dan droger is maar in het voorjaar en de zomer hoop ik dat juist te voorkomen en ik heb het gevoel dat mijn huid juist uitdroogt door het gebruik van deze douche crèmes.

Hoewel ik beide geuren echt heerlijk vind, vind ik het nog belangrijker dat mijn huid goed gevoed is en ik niet nog een extra handeling moet doen met een body lotion. Ik had gehoopt dat deze douche crèmes een holy grail voor het voorjaar zouden zijn maar helaas zijn ze dat niet als het gaat om de werking. De geur is wel echt heerlijk. Het kan natuurlijk ook aan mijn huid liggen maar als je al een wat drogere huid hebt, dan zou ik deze niet aanraden.

Hebben jullie al producten met klei daarin gebruikt?

Take care!

xoxo