Selecteer een pagina

Al zolang ik Plus een Beetje heb, heb ik volgens mij geschreven over de problemen die ik met mijn huid heb. Helaas ben ik door schade en schande wijzer geworden na een paar flinke aanvallen van atopisch eczeem maar ook acné, die na mijn 30ste is begonnen, blijft een probleem. Het zorgt ervoor dat ik een hele gemixte huid heb die soms vettig is (vooral in de zomer) maar ook heel droog kan zijn (vooral in de winter). Vorig jaar kocht ik vlak voor de zomer een nieuwe cleanser van Bioré met in mijn achterhoofd dat mijn huid wellicht vettig kon worden in de zomermaanden. Alleen belande die in de kast en kwam er recent pas weer uit. Aangezien ik toch wel benieuwd was, besloot ik om de Bioré rose quarts + houtskool zuiverende cleanser nu alvast te gaan gebruiken. Vandaag een review over deze cleanser met een toch wel apart ingrediënt.

Bioré rose quarts + houtskool zuiverende cleanser

Let’s face it! Rose Quartz, een natuurlijk kristal, is bekend als de steen die zelfliefde en zorgzaamheid uitstraalt.

Bioré Milde porieverkleinende scrub exfolieert en zuivert je poriën en voegt wat zelfliefde toe, zodat je energie en geluk uitstraalt. Houd van je poriën, houd van jezelf. 

  • Met natuurlijke houtskool, bekend om haar vermogen om onzuiverheden uit de huid op te nemen en te verwijderen
  • Dermatologisch getest
  • Geen dierlijke ingrediënten

Bioré rose quarts + houtskool zuiverende cleanser is te koop bij Etos, Kruidvat en online drogisterijen. Een tube van 110 ml kost bij de Etos € 10.49

Mijn mening

Inmiddels is het wel bekend dat ik echt een sucker ben voor verpakking en heel makkelijk te verleiden ben met dit soort producten. Als ik het mij goed herinner heb ik deze tube toen in de aanbieding gekocht bij de Etos om mijn pakketje mee aan te vullen. Iets met gratis verzending, aka zuinige Hollander actie. Ik denk dat vooral de rose quarts mij toen triggerde en toen de tube binnenkwam zag ik een lief en schattig roze glittertje. Wellicht was ik toen ook in de veronderstelling dat dit de milde scrubdeeltjes waren.

Toen ik de cleanser de eerste keer gebruikte onder de douche, was ik even helemaal in shock. Don’t let the cute pink sparkly fool you! Ik rook namelijk meteen een hele sterke menthol geur en die voelde ik ook op mijn huid. Ik was echt een beetje in shock want dit was niet het eerste wat ik verwachte van een cleanser als deze. Mede ook omdat het niet op de voorkant staat. Persoonlijk vind ik de geur van menthol en het frisse tintelende gevoel prettig maar ik kan mij voorstellen dat als je dat niet vindt, dat je hier dan echt van schrikt.

Mijn huid voelt na gebruik fris en de tinteling van de menthol werkt nog even door maar het laat mijn huid ook trekkerig achter. Van een exfoliërende scrub merk ik niet zoveel als ik heel eerlijk ben. Natuurlijke houtskool, staat bekend om het vermogen om onzuiverheden uit de huid op te nemen en te verwijderen. Eerlijk is eerlijk, daar kan ik niet echt een goede mening over geven en ik zie ook niet echt verandering van mijn huid. De rose quartz doet inhoudelijk niets voor je huid en is een mooi marketing trucje.

Eerlijk is eerlijk, het is dat ik deze cleanser in de aanbieding heb gekocht voor de helft van de prijs maar ik zou hier niet de volle mep voor betalen. Het is dat ik van menthol houd en het gevoel niet erg vind maar als je dat niet hebt, dan is dit geen aanrader. Daarbij is het niet een cleanser waar ik enorm van onder de indruk ben of waarvan ik zeg dat het een holy grail zou kunnen worden. Jammer maar helaas, Bioré heeft wel goed gebruik gemaakt van de hype rondom edelstenen en dit marketing technisch goed ingezet.

Welke cleanser gebruiken jullie op dit moment?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Unsplash.com