Selecteer een pagina

6ad9b2876663021f5af64b5fdaac6710

De zomervakanties zijn voorbij en het najaar ligt in het vooruitzicht. Niets leuker om in deze periode een lange city trip te maken. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik als klein meisje de kans heb gekregen om met mijn familie behoorlijk wat te reizen en tijdens die reizen hebben wij een paar keer New York, ofwel The Big Apple, bezocht. Nu is dat al heel lang geleden inmiddels (yup, i am getting old) en staat een bezoek aan New York erg hoog op mijn wensenlijstje. Helemaal rondom de kerst periode als alle winkels in vol ornaat zijn. Natuurlijk zou ik graag naar New York willen om te shoppen maar er zijn nog meer dingen die ik zou willen doen en zien. Vandaag deel ik mijn top 10 van dingen die ik zou willen doen in New York.

De Brooklyn Bridge over fietsen

88419094acdadbb7437c973e4233bc95

De Brooklyn Bridge verbindt Manhattan met Brooklyn en biedt een geweldig uitzicht over de skyline van beide wijken. Tevens kun je vanaf de Brooklyn Bridge ook het Vrijheidsbeeld zien. Je kan de brug over lopen of fietsen maar met de fiets lijkt mij gewoon prettiger.

Hamburger eten bij Shake Shack

cc342cd43f4438c3b2666049995cf42b

Wie kent Shake Shack en de lange rijen die er vaak staan nou niet? Het liefst zou ik naar een Shake Shack in Central Park, Battery Park of Bryant Park gaan en dan lekker in het park gaan zitten om te genieten van een fameuze hamburger en kaas frietjes.

The High Line

b33cb32be235b1bb1e0e5edbbf91248b

De High Line is een bijzonder stadspark dat bovenop een verhoogde spoorweglijn, West Side Line, ligt aan de Lower West Side van Manhattan. Het park is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Piet Oudolf en is gebaseerd op de Promenade Plantée in Parijs.

Eten bij Hell’s Kitchen

d377322262f8f045d71855401f827bb1

Hell’s Kitchen is een van de buurten in New York die vroeger een ontzettend slechte naam had maar inmiddels is uitgegroeid tot een smeltkroes van mensen en culturen. Dit zorgt er ook voor dat er een uitgebreid aanbod is van verschillende soorten restaurants en bars. Zo heeft bijvoorbeeld Justin Timberlake er een barbecue restaurant maar kun je er ook terecht voor de Ierse en Afgaanse keuken en natuurlijk voor de fameuze Amerikaanse pizza’s en burgers.

Museum of Modern Art en American Museum of Natural History bezoeken

04517b6e167716fa381f839b2155d331

New York telt een heleboel musea maar het Museum of Modern Art en het American Museum of Natural History staan aan de top van mijn musea lijstje die ik graag zou willen bezoeken. Twee compleet verschillende musea, I know maar met mijn grote liefde voor moderne kunst moet ik een bezoekje brengen aan het MOMA aangezien dit een van de meest toonaangevende musea wereldwijd is als het gaat om moderne en hedendaagse kunst.

Nu vraag je je misschien af waarom ik dan het Natural History museum wil bezoeken als ik zo van moderne kunst houd. Nou, omdat ik graag de opgezette dieren en de verdieping die is gewijd aan de evolutie van de gewervelden, en dan in het bijzonder de dinosauriërs, wil zien.

Chelsea Market bezoeken

b24530cdf6a2cf55494631fd596b6efb

Chelsea Market is gevestigd in de oude Oreo fabriek en het gebouw is in 1990 compleet gerenoveerd. Op de bovenste verdieping vind je kantoren en op de begane grond vind je een mix van winkeltjes, bakkerijtjes en restaurantjes met verse producten. Het is een soort overdekte markt maar dan met een speciale vibe. Alles onder een dak want de boekwinkel zit naast de organische bakkerij en als je verse vis en alle ingrediënten voor een verse maaltijd wilt, dan kun je deze hier ook vinden. En als je geen zin hebt om te koken, dan kun je gewoon bij een van de restaurantjes gaan zitten.

Top of the Rock

16666223978bdbafbac09470ed15a3a6

De Top of the Rock wordt gezien als het beste uitkijkpunt van New York. Het is gevestigd in de top van het Rockefeller Center en je kunt vanaf de 68e verdieping de Chrysler Building, Central Park, Times Square, de rivier de Hudson en het Empire State Building zien.

9/11 Memorial & Museum

53993c9423d07b5616887daab2b15719

Samen met mijn moeder heb ik de Twin Towers mogen bezoeken en hebben wij samen op een van de bovenste verdiepingen over New York mogen kijken. Een herinnering die niemand ons meer kan afnemen en ook een van de redenen waarom ik het 9/11 Memorial wil bezoeken. Iedereen die ik erover hoor, heeft het over de vreemde sensatie die er hangt en de emoties die het oproept.

Varen met de Staten Island Ferry

NEW YORK CITY, USA - May 26, 2014: Staten Island Ferry passing the Statue of Liberty in New York Harbor.

Je bent Hollander of je bent het niet maar de Staten Island Ferry is een gratis attractie. Een ferry boot die je van Manhattan naar Staten Island vaart en waarmee je langs het Vrijheidsbeeld komt. Vanaf de ferry heb je een prachtig uitzicht op Lower Manhattan. Het is een ferry voor forenzen en op Staten Island is niet heel veel te doen maar het is leuk om een keertje gedaan te hebben.

Cannoli’s eten bij Carlo’s Bakery

9dafb97e8f7d72cab3e38d5e9544bec9

Dit was een twijfel gevalletje want cupcakes eten bij de Magnolia bakery staat ook hoog op mijn wishlist als het gaat om New York. Maar dit keer winnen de cannoli’s van Carlo’s Bakery die we natuurlijk allemaal kennen uit de reality serie Cake Boss. Iedere keer als ik er naar keek dacht ik bij mijzelf dat ik toch echt eens een cannoli daar vandaan wilde proeven. Dus als ik dan toch in New York ben dan hoort een bezoekje aan Carlo’s Bakery erbij.

Het was best lastig om een lijstje van 10 dingen te maken want er is zoveel te doen en te bezoeken in New York dat ik wel een eindeloze lijst kon maken. Dingen die nu net niet op de lijst staan zijn het bezoeken Greenwich Village, Soho, Wall Street, Soho, Chinatown, Times Square en Empire State Building en natuurlijk een feestje vieren op een van de rooftop bars. Ik denk met alles wat ik wil zien en bezoeken dat ik wel even zoet ben in New York. Een reisje naar New York blijft op mijn wish list staan en hopelijk gaat deze wens snel uitkomen.

Zijn jullie wel eens in New York geweest? Wat zouden jullie graag willen doen als je in New York bent?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin