Selecteer een pagina

a63b4207f8c7e3c463e04756ae1af807

Happy Saturday! Afgelopen dagen was het helaas niet erg zomers maar wel heerlijk weer om met een boek op de bank te hangen. Afgelopen week ging ik weer eens naar de bibliotheek en liep daar tegen een boek van Inge Ipenburg aan: “Een schitterend ongeluk“. De afgelopen weken heb ik bijna alleen maar psychologische thrillers gelezen en deze hoort bij hetzelfde genre. Wat ik van het boek vond, deel ik vandaag met jullie.

20160812_093158
Waar gaat “Een schitterend ongeluk” over?

“Vijf gezworen vrienden, één waarheid en een web van leugens”. Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt. Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor? De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.”

(bron: bol.com)

Wat vond ik van “Een schitterend ongeluk”?

Ik heb het boek binnen 1 dag uitgelezen omdat ik het simpelweg niet kon neerleggen en wilde weten wat er nou precies aan de hand was binnen de vriendengroep. Een intrigerend verhaal over een vreemde groep tieners die een vriendengroep vormt en onafscheidelijk blijft en die erin geloven dat zij geen geheimen voor mekaar hebben. Tot het auto ongeluk en er dan blijkt dat ieder zo zijn eigen geheim en leven heeft. Inge Ipenburg heeft er een meesterlijke psychologische thriller van gemaakt met soms hele onverwachte wendingen waardoor je gewoon verder wilt lezen. Je wil gewoon weten wie erachter het ongeluk zit, welke geheimen er zijn en hoe de relaties in mekaar steken. Het enige minpunt van het boek is het einde. Het einde heeft een redelijk tragische wending maar komt erg flauw over. Gelukkig waren de andere 362 pagina’s verschrikkelijk de moeite waard.

Zou ik “Een schitterend ongeluk” aanraden?

JA! Een volmondig ja! Het boekt houdt je van de eerste tot de 362e pagina in de ban van de vreemde vriendschap en de rare dingen die er gebeuren. De relatie tussen de vrienden is fascinerend maar de geheimen die ieder individueel heeft ook. Het einde is dan niet helemaal in lijn met de spanning in het hele boek en je mist ook een stukje over een aantal personages maar als je van psychologische thrillers houdt en een spannend intrigerend boek wilt lezen, dan is dit zeker een aanrader.

Welk boek lees jij op het moment? Wat is jouw aanrader van dit moment voor mij?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin

Note: voor deze blog is een affiliate link gebruikt