Selecteer een pagina

Happy wednesday! Er is weer een week voorbij gevlogen en vandaag is het weer tijd voor mijn wekelijkse overzicht. Het was een week met heel veel hoogtepunten, vreugde tranen en ik ging weer werken voor het eerst naar de operatie. Het was best een pittig weekje, mede dankzij de warmte. Benieuwd wat ik allemaal precies deed en hoe ik mij voelde, lees dan snel verder.

Maandag 31 juli ’18

Na drie weken met mijn been omhoog te hebben gezeten en de nodige oefeningen te hebben gedaan, ga ik deze week proberen om weer naar kantoor te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik vind het best spannend want hoe gaat mijn been reageren als ik langere tijd gewoon in een stoel zit en hoe ga ik comfortabel zitten aangezien ik nog een paar hele pijnlijke plekken op de achterkant van mijn been heb. Qua werk heb ik natuurlijk niet heel veel gemist en geen achterstanden want ik heb de afgelopen weken gewoon vanaf huis gewerkt. Vier uurtjes vliegen zo voorbij maar mijn been vindt het niet leuk en loopt behoorlijk vol met vocht. Een erg onaangenaam gevoel en eigenlijk blijf ik er de rest van de dag last van houden ondanks dat ik blijf bewegen en thuis meteen mijn been omhoog leg. Toch wel een behoorlijk frustratie moment want het doet ook behoorlijk pijn. Positieve is dan weer dat mijn huid duidelijk aan het strak trekken is na de operatie ;-).

Dinsdag 31 juli ’18

Vandaag werk ik een aantal uurtjes vanaf huis en probeer mijn been aan de ene kant rust te geven maar aan de andere kant toch ook voldoende te bewegen. Er zit helaas nog vocht in maar dat lijkt in de loop van de dag af te nemen. Het weer werkt ook niet echt mee deze dagen moet ik eerlijk zeggen. Vandaag is het behoorlijk vochtig en daar heb ik eigenlijk altijd wel last van. Dus rustig aan, goed voor mijzelf zorgen en hopen dat het beter wordt. Het wandelingetje naar de markt hier in de wijk was dit keer een succes en lopen gaat mij steeds beter af.

Woensdag 1 augustus ’18

Vandaag heb ik een medisch dagje. Ik begin bij de huisarts voor een controle van de wondjes van de operatie en om mijn been te laten zien. Ik ben de eerste patiƫnt binnen het huisartsencentrum die dit traject in is gegaan dus voor iedereen daar is het ook spannend. Met alle liefde trek ik mijn jurk omhoog om het resultaat te laten zien ;-). Na de controle ga ik weer naar kantoor voor een paar uur. Het is vakantietijd en aardig rustig maar er is nog genoeg te doen. Mijn been blijft moeite houden met het rechtop zitten en waarschijnlijk helpt vandaag ook het weer niet mee. Ik moet daar toch nog een beetje mijn weg in zien te vinden want ik merk aan mijzelf dat ik het ook wel eng vind als mijn been vol loopt en pijn begint te doen.

Na werk race ik naar de fysiotherapeut en gaan wij eindelijk beginnen aan de lymfemassage. De kous die ik sinds de operatie draag moet even een stukje af en dan pas is het resultaat echt goed te zien. Mijn knie is een centimeter of 5 omhoog gegaan, de huid is strak getrokken en tijdens het doen van een aantal oefeningen, zie ik aan de linkerkant een spier in beweging komen. Wat weer zorgt voor heel veel tranen. Zelfs mijn fysiotherapeut merkt op dat ze mij nog nooit zo makkelijk heeft zien bewegen met mijn linkerbeen. Iets wat ik zelf ook zo ervaar. Met een berg oefeningen, tips en adviezen, ga ik weg. Het is al laat in de middag en ik sluit de dag af met een vriendin lekker op het strand onder het genot van een gebakje. Het is heerlijk zo in de middag op het strand en we blijven lekker hangen een tijdje. Sinds lange tijd, loop ik met niet al teveel moeite de strandopgang weer op en merk dan pas echt goed wat het effect is van de eerste behandeling. Als ik thuis kom, ben ik helemaal loom en ga lekker op de bank hangen.

Donderdag 2 augustus ’18

De dag begin ik met thuis werken en alvast een aantal zaken oplossen. De ochtend vliegt voorbij en voor ik het weet moet ik alweer weg om naar kantoor te gaan. Dit keer werk in de middag omdat mijn collega vrij is. Ik blijf dezelfde struggles houden met mijn been maar de tijd vliegt omdat ik genoeg te doen heb. Als ik thuis kom, is het dus weer op de bank en been omhoog onder het genot van een mooie lucht buiten ;-).

Vrijdag 3 augustus ’18, zaterdag 4 augustus ’18 en zondag 5 augustus ’18

Alle drie de dagen zien er eigenlijk een beetje hetzelfde uit. Rusten, lezen, oefeningen doen, wandelen (zorgen dat het vocht uit mijn been gaat), relaxen en mooie zonsondergangen. Niet zo’n heel boeiend weekend dus maar misschien heb ik dat ook wel even nodig aangezien de week zelf een boel energie heeft gekost.

Hoe was jullie week?

Take care!

xoxo