Selecteer een pagina

e2353eb7f7123194ab92770e7c65dfcb

Het is weer tijd voor een tag die op dit moment door blogland fladdert. Het gaat om de Five Funny Facts tag die bedacht is door Hennie van Tutje.nlΒ en toen ik hem las, dacht ik dat ik hem wel eens “eventjes” zou gaan invullen. Hoe moeilijk kan het zijn om 5 grappige feitjes over jezelf neer te zetten? Believe me, hartstikke moeilijk want eigenlijk vind ik alles wat ik doe hartstikke normaal ;-). Maar goed, ik ga toch een poging wagen en mocht je nou ook denken ik ga die tag eens “even” invullen, link je dan wel naar Hennie?

Nobody can touch my magazines and newspapers

9c7979abb1ccc7a25b130a2ea1d89402

Als ik mijzelf verwen met een nieuw tijdschrift of een krant (heerlijk om in het weekend de ochtenden door te brengen met een stapel tijdschriften en kranten), dan mag niemand die aanraken tot dat ik hem op zijn minst heb doorgebladerd. Verse nieuwe tijdschriften en kranten dienen eerst te worden doorgebladerd en gescanned en dan kunnen ze pas echt gelezen worden. Als ik tijdschriften en kranten krijg, is er eigenlijk hetzelfde ritueel: eerst doorbladeren en dan lezen. Volgens mij heb ik dat overgenomen van papa Plus Een Beetje (hoi pap!)

Indeling van de supermarkt

0ee7edf71842f1ebb1c682aa1232b928

Van al mijn favoriete supermarkten ken ik de indeling uit mijn hoofd en gebaseerd op de indeling maak ik ook mijn boodschappenlijstjes. Ik kan dan ook totaal in paniek raken op het moment dat ik in de supermarkt kom en de indeling is veranderd (wellicht kunnen de supermarkt mensen dat van te voren even met mij overleggen zodat ik op de hoogte ben van de veranderingen).

Geen alcohol

930e5e8c7647964a7c6cb9cef7e2e2f6

Ik drink geen alcohol. Geen druppel. Wijn en bier vind ik vies en zelfs recepten waarin wijn of andere alcohol wordt gebruikt, eet ik liever niet want dan proef ik de drank als nog. Voor de rest drink ik dus geen alcohol en heb daar verder ook helemaal geen problemen mee. Ik heb wel eens alcohol gedronken (vooral van die heerlijke mier zoete likeur drankjes) maar nu is het al jaren alcohol vrij en ik vind het helemaal prima. Ik merk daarentegen wel dat mensen vaak verbaasd zijn of het raar vinden dat ik geen alcohol drink en dat ik daarin heel erg uniek ben.

Routes

1ce367a8881f774cb2927986f5d2d4cb

Ik weet niet van wie ik dit precies heb maar als ik ergens 1 of 2 keer zelf heen gereden ben (met behulp van de navigatie dat dan weer wel), dan weet ik de volgende keer vaak de route uit mijn hoofd en rijd ik er zonder de hulp van navigatie heen. Waarschijnlijk kan ik je ook nog precies vertellen hoe je er zelf heen moet rijden en hoe de straten eruit zien, plus dat ene zijstraatje waar dat leuke restaurantje aan de linkerkant zat . Zo heb ik niet alleen een fotografisch geheugen voor bepaalde plekken maar kan ik mensen vaak ook nog vertellen wat ze precies aanhadden op een bepaalde dag. Ik weet echt niet hoe ik het doe maar ergens kan ik gewoon heel goed details onthouden.

Gruwelkazen en kwark

5b8f002fb0a92e0ae0d700a84499198a

Ik kan niet tegen witte kazen en kwark. Ik gruwel er letterlijk van. Het maakt niet uit of het nou brie, feta of mozarella is maar ik eet het niet. Ik krijg er gewoon de rillingen van. Misschien is het de structuur, misschien is het de smaak maar ik ben al lang geleden vergeten waarom ik ook geen witte kazen en kwark eet maar ik doe het gewoon niet. Misschien is het net als met yoghurt want dat at ik tot vorig jaar ook niet en daar heb ik mijzelf ook overheen kunnen zetten. Dus wie weet ooit maar nu niet.

Wat zijn 5 gekke dingen die jullie doen? Herkennen jullie iets in die van mij?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin