Selecteer een pagina

20160124_220238

Zoals ik gisteren al schreef is het op het moment ontzettend spannend in mijn leven. Dit veroorzaakt spanning in mijn hoofd maar ook in mijn lijf. Spanning die ervoor zorgt dat mijn spieren niet helemaal doen wat zij moeten doen en dat ik mij een nog stijvere Harry voel dan ik al voelde. Ik ben nou eenmaal niet genetisch behept met hele soepele en flexibele spieren. Nooit gehad en zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Een vogelnestje of benen in de nek is niet aan mij besteed. Ook al zal ik veel oefenen, ook al zal ik elke dag stretchen, ergens is een grens en een lenige Laura zal ik nooit worden. En dat is niet erg. Ik vind het niet erg zolang ik wel progressie blijven maken in de houdingen en het hebben van balans.

FB_IMG_1453655416228

Door de spanning stond afgelopen week mijn lijf goed op slot en stond ik wel op de mat maar wel met een hoop lichamelijke weerstand. Spieren die niet willen, kilo’s die in de weg zitten waardoor ik ook niet alle stretch oefeningen kan. Plus dat Bianca bedacht dat wij iets heel anders gingen doen qua houdingen dan voorgaande lessen. En dat is eng want elke les is het wel een confrontatie met wat kun je en wat roept het op. We begonnen rustig met alles warm te maken. Toen voelde ik al de spanning wegvloeien en mijn hoofd kalmeren. Na het opwarmen gingen we naar een serie zonnegroet. Mijn grootste probleem bij de Zonnegroet is dat ik niet alle stappen heel vloeiend kan en durf te maken. Nu merk ik wel dat ik elke week een stapje meer doe. Net als op de Bellicon bij Mariecke, zo gaat het ook op de mat bij Bianca. En als het niet lukt, dan doe ik een alternatief die voor mij wel lukt. Voor mij zijn dat drie belangrijke lessen in één:

  1. Vertrouwen hebben in jezelf en wat je kan;
  2. Nieuwe dingen durven doen
  3. Geduld hebben en oefenen

Laten dat nou net de drie dingen in mijn leven zijn waar ik ongeveer altijd tegenaan loop. Verandering heeft tijd en vertrouwen nodig. Het gebeurt niet zomaar in 1 dag. Je moet er wel wat voor doen en ook willen doen. Dus in mijn geval is dat er bewust mee bezig zijn, oefenen en als ik val, gewoon weer opstaan en opnieuw doen.

IMG-20160123-WA0006

Yoga is dus niet alleen een beetje zen en lenig worden. Het behelst meer. Het is je lichaam en geest uitdagen om steeds een beetje verder te komen. Het is jezelf uitdagen in het hebben van vertrouwen en geduld. Het is jezelf krachtiger maken door oefening en tijd investeren. Mijn “ik doe het wel even” mentaliteit wordt dusdanig op de proef gesteld tijdens de lessen en misschien is dat wel goed. Het maakt mij namelijk een stuk bewuster van wat ik aan het doen ben.

Deze week zijn wij in het becoming a yogini traject ook begonnen met de begeleiding vanuit Bianca en heb ik de eerste opdrachten ontvangen. Een van de opdrachten is dat wij foto’s met jullie zullen gaan delen van mij in actie. Ontzettend eng en spannend maar ik ga het doen. Gewoon om jullie te laten zien dat het wel kan als je plussize bent en dat je niet alleen maar dun en lenig ervoor hoeft te zijn.

Welke lessen leren jullie uit yoga? Waar liepen jullie afgelopen week tegenaan?

Namasté!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin