Selecteer een pagina

Het kan je vast niet ontgaan zijn maar charcoal is hot in de beauty wereld. Tegenwoordig zijn er tandpasta, face washes en gezichts scrub met charcoal te krijgen. Ook Hema is dit jaar op die trend ingesprongen met een charcoal lijn. De lijn is al wat langer in de winkel te krijgen en bestaat uit een masker, facewash en peeling. Ik heb voor jullie de facewash en peeling getest. Benieuwd wat ik er van vind, lees dan snel verder.

Wat zegt de Hema over deze lijn?

De actieve charcoal verwijdert invloeden van buitenaf als giftige stoffen, vuil en fijnstof van de huid. De houtskool zuivert de huid, houdt het soepel en laat het stralen. Provitamine B5 zorgt voor een mooie teint. Extra prettig is de geur van de producten, door het groene thee extract ruikt het lekker fris.

Mijn mening

Nadat mijn geliefde Utsukusy Bijin Facial Cleanser op was, ben ik eindelijk begonnen aan de Hema charcoal lijn. Deze stond al even bij mij in de kast maar het was eindelijk tijd om ze te gaan gebruiken. Ik gebruik elke dag een face wash onder de douche en de peeling gebruik ik 1 à 2 x per week, afhankelijk van hoe mijn huid eraan toe is.

Het eerste wat mij natuurlijk weer opvalt is de geur. Het is een hele frisse geur die afkomstig is van het groene thee extract en waar je lekker mee wakker wordt. Beide producten komen in een zwarte tube, iets wat ik erg prettig vind onder de douche aangezien ik soms nogal een kluns ben en dingen uit mijn handen laat vallen.

De peeling is een milde scrub met een fijne korrel die je wel voelt op je huid. De scrub zorgt voor het verwijderen van overtollige huidcellen en talg. Mijn huid schommelt op dit moment weer een beetje qua onzuiverheden en dan vind ik het fijn om een scrub te gebruiken. Ik heb het gevoel dat mijn huid dan “extra” schoon wordt.

De face wash is een zwarte gel die lichtjes schuimt bij het opbrengen. Mijn huid voelt fris en schoon, niet trekkerig. Ik moet nog wel een verzorging aanbrengen maar dat heb ik sowieso in deze periode van het jaar. Beide producten doen wat ze beloven en gelukkig reageert mijn huid er goed op.

Beide producten kosten € 3,50 en zijn natuurlijk een uitermate leuk budget cadeautje voor de feestdagen. Alle beauty producten van de Hema zijn dierproefvrij.

Hebben jullie al producten gebruikt met charcoal?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeelding: Shutterstock