Selecteer een pagina

220c92cbb40fb9398c41363b4792943b

De weg naar een fit girl lifestyle is heel stoer maar geen makkelijke. Het is een weg met ups and downs. Het is natuurlijk super kicken als je lekker aan het sporten bent, je eten gaat lekker en je voelt je goed in je lijf en hoofd. Maar na jaren van passiviteit en niet zo lief zijn voor jezelf en je lichaam, kom je jezelf ook lichamelijk en geestelijke tegen. Afgelopen week was duidelijk een down week waarin ik niet kon sporten en geconfronteerd werd met een hoop medisch gedoe.

285717242d5354901e42a5979ce437d4

De weg om een fit girl te worden, is een weg waarin je bewust kiest voor jezelf en goed zorgt voor jezelf. Een gezonde levensstijl vraagt niet alleen om een gezond eetpatroon en beweging maar ook om goed voor jezelf zorgen. En laat de laatste nou iets zijn wat ik niet zo goed heb gedaan. Cause let’s be honest, anders was ik nooit zo geworden, was mijn leven niet zo geweest en had ik geen eetstoornis gekregen. Dus ook in het zorgen voor jezelf ga je een verandering door als het goed is. De verandering deze week was dat ik mijzelf moest tegenhouden om te sporten om de simpele reden dat ik pijn had. Heel veel pijn. Pijn in mijn heupen, pijn in mijn rug, pijn in mijn schouders, pijn in mijn benen. Dus werd het deze week een rust week, een week waarin ik dry needling kreeg in mijn kleine bilspier (yup, dat bestaat), dat ik foto’s liet maken van mijn heupen (want op mijn leeftijd wil je niet geconfronteerd worden met slijtage of artrose) en pleegde ik heel veel telefoontjes met de huisarts.

826c0087e0c502d191465cc7ce8e27d5

Een week waarin ik niet kon sporten en nu sporten een onderdeel van mijn leven is, is dat ook eng want wat gebeurt er als ik mij onrustig voel? Nou, niets. Ik was namelijk druk met leven. Ik was druk met straks want life 2.0 staat om de hoek. Ik was bezig met goed en gezond eten, Ik probeerde nieuwe dingen uit. Ik dacht na over mijn toekomst en wat ik wil. Ik focuste mij op mijn blog. Ik was gewoon ontzettend druk en ja, ik vond het niet leuk dat ik kon sporten maar ik vond het nog veel stoerder dat ik niet terugviel in mijn oude patronen en op de bank belande. Deze week was een overwinning. Een overwinning op jaren ziek zijn en altijd maar naar een oplossing buiten mijzelf zoeken. Een overwinning op mijn innerlijke onrust. Een overwinning op mijzelf. En ja, ik ben TROTS. Heel erg trots. Trots op de verandering waar ik doorheen ga. Trots op het feit dat ik alleen maar met mijzelf bezig ben geweest en niet mijn kop in het zand stak als het ging om mijn medische klachten. Ik ben niet weg gerend maar ik heb het aangepakt. Ik was mijn eetstoornis en verslaving de baas!

bf383d61256a7bacd82c217bd685cd67

Ondanks de Down’s als het ging om mijn lichaam, was deze week een top week. Een week die mij vlinders in mijn buik geeft voor de toekomst. Een week die mij een blij gevoel geeft. Een week die hoop en moed geeft. Een week die aangeeft wat een stappen ik zet. Een week die mij vooral heel erg trots maakt. Het kan dus gewoon. Ik kan het gewoon. En met die wijsheid ga ik deze week in. We zijn er nog niet maar we komen er wel. Deze week ga ik langzaam weer sporten na overleg met Mariecke. Mijn training zal aangepast worden aan de pijn in mijn lichaam en ik heb de afspraak gemaakt dat ik goed oplet op hoe ik mij voel. Respect hebben voor mijn lichaam.

FB_IMG_1456733437447

Deze week is het ook voor Mind Your Step en Mariecke een spannende week. Aanstaande vrijdag 11 maart opent zij namelijk haar nieuwe “MarieCke’s Mind Your Food and Body studio” met een Wine and Dine. Tijdens deze avond zal er een tasting zijn van de biologische wijnen die exclusief in de webshop verkocht zullen gaan worden en zal de nieuwe studio geopend worden. Een avond waarop iedereen kan kennis maken met wat Mind Your Step te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom dus mocht je een kijkje willen komen nemen, wees welkom a.s. vrijdag vanaf 19.00 uur! Uiteraard zal ik er ook zijn ;-). Meer informatie kun je hier vinden.

Lopen jullie tegen lichamelijke klachten aan? Hoe gaan jullie hiermee om?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin