Mind Your Monday: Omgaan met teleurstellingen

Het leven gaat niet altijd over rozen en soms kom je voor onverwachte verrassingen te staan die soms uitmonden in een teleurstelling. Gisteren konden jullie al lezen dat mijn reis naar Orlando geannuleerd moest worden doordat orkaan Irma over Florida raast. Iets waar niemand iets aan kan doen en wat een kwestie van mind over matter is. Neemt niet weg dat de teleurstelling enorm is omdat wij er zo enorm naar uitkeken en keihard voor gespaard hadden. Maar Florida loopt niet weg en de reis naar Orlando is nu gewoon naar 2018 verplaatst. Maar hoe ga je nu om met zo’n teleurstelling? 

Omgaan met teleurstellingen

 • Laat de controle los. Controle willen houden is iets wat de frustraties en teleurstelling alleen maar zullen vergroten. Sommige dingen overkomen je en zul je mee moeten dealen. Maar wees trots op jezelf. Wees trots op wat je hebt bereikt of wat je hebt gedaan om dit punt te bereiken. Natuurlijk ben ik teleurgesteld maar ik ben wel onwijs trots dat het mij gelukt is om deze reis bij elkaar te sparen en het feit dat ik “gewoon” naar Amerika kon. Loslaten is nu, en was afgelopen week, het key word. De natuur kun je niet controleren en dwingen in dit geval. Dus hoe graag ik ook alles onder controle wilde houden, dit was niet te doen. Dus nu kan ik heel boos gaan zitten doen maar wat heb ik er aan?
 • Happiness is a mindset. Blijdschap en positiviteit zitten in je gedachten. Ook als je teleurgesteld bent. Je kan namelijk twee kanten op: of bij de pakken neer gaan zitten of de positieve punten inzien en je kracht daaruit halen. Het begint altijd bij je gedachten. Als je mij niet gelooft, check dan deze podcast van Michael Pilarczyk.
 • Zie je obstakels als kansen. Hoe moeilijk of vervelend een obstakel ook is, iedere keer zul je er van leren. Datzelfde geldt voor teleurstellingen. Er zal altijd een wijze les zijn die je kan gebruiken als kans.
 • Things will be fine. Hoe groot de teleurstelling ook is, je zal er altijd uit komen en uiteindelijk zal het allemaal goed komen. Ik ga dan nu wel niet naar Orlando maar wel naar Tenerife en ik heb nu veel meer tijd om te sparen voor Orlando want die reis staat voor 2018 op mijn lijst. Moet je dus nagaan hoe luxe de volgende reis gaat zijn ;-). Geef het gewoon tijd en neem je tijd om een teleurstelling een plekje te geven. Uiteindelijk komt het altijd goed.
 • Be your own hero. Alleen jij kan de teleurstelling omdraaien. Niemand anders. Wees je eigen held en maak er nu het beste van. Wacht niet tot anderen je helpen. Wacht niet tot de omstandigheden zich in de positieve richting keren. Ga nu aan de slag. Keer zelf die omstandigheden om en maak die positieve draai. Wees je eigen super hero en maak jezelf trots. Alleen zo kun je een teleurstelling overwinnen.

Hoe gaan jullie om met teleurstellingen? Wat was jullie laatste teleurstelling?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin

, , , , , , ,

10 Responses to Mind Your Monday: Omgaan met teleurstellingen

 1. Darina 11 september 2017 at 09:05 #

  Een enorme teleurstelling maar 2018 ga jij naar de USA, heerlijk vooruitzicht. Ik vind het soms ook wel lastig om met een teleurstelling om te gaan maar ik probeer dan echt om de controle los te laten. De ene keer gaat dat iets makkelijker dan de andere keer.

  • Marije Strobos 11 september 2017 at 21:03 #

   Ik ga zeker in 2018 naar amerika. De teleurstelling moet gewoon een plek krijgen en idd loslaten

 2. Kreanimo 11 september 2017 at 09:06 #

  Oh ja, natuurlijk, Irma!
  Wat jammer, zeg!
  Maar The United States loopt niet weg!
  Je doet dat goed, omgaan met je teleurstelling!

  • Marije Strobos 11 september 2017 at 21:04 #

   Precies Amerika loopt niet weg en er komt nog een kans

 3. Nesrin 11 september 2017 at 17:28 #

  Och jeetje wat naar dat jouw reis naar de USA voor nu niet doorgaat.

  Mooi geschreven Marije en zeker waar. Een teleurgestelling draai ik regelmatig om naar “it wasn’t meant to be” en dit helpt mij.

  • Marije Strobos 11 september 2017 at 21:04 #

   Dat is ook een mooie manier om de teleurstelling om te draaien!

 4. Sonja 12 september 2017 at 19:15 #

  Heel goed beschreven… vooral het stuk controle loslaten is vaak mijn grote struikelblok.
  Ik wil al 20 jaar naar China, maar ik durf niet te vliegen!
  Voor elke gesloten deur, opent weer een ander moet je maar denken.

  • Marije Strobos 15 september 2017 at 08:05 #

   Ik vond vliegen en reizen ook altijd spannend. Maar nu ik het heb los gelaten, ging het naar Tenerife heel relaxed en ontspannen

 5. Jacqueline 13 september 2017 at 13:37 #

  Heb nu wat teleurstellingen op een ander vlak voor mijn kiezen gekregen en eerlijk gezegd word ik er vooral boos en opstandig van. Loslaten kan ik niet zo makkelijk, maar ben nog wel zo positief dat ik denk dat het wel goedkomt als ik nu doorzet. Linksom of rechtsom. 😉

  • Marije Strobos 15 september 2017 at 08:11 #

   Dat is een mooie gedachte om met een tegenslag om te gaan

Geef een reactie