Leven met lipoedeem: Dreams do come true

2018 werd het jaar waarin ik een van mijn grootste dromen mocht verwezenlijken. Een droom die ik eigenlijk al in de ijskast had geparkeerd en never nooit had gedacht dat er een moment zou komen dat ik hem mocht waarmaken. Ik had het überhaupt opgegeven dat ik nog geholpen kon worden en met het opgeven had ik tegelijkertijd een heleboel andere dromen in de kast gezet. In 2017 moest ik stoppen met sporten omdat er genoeg momenten waren dat ik huilend uit de sportschool kwam doordat mijn benen niet meer wilden meewerken. Fashion had ik misschien al 100 jaar geleden uit mijn hoofd gezet want naarmate mijn benen groeiden, werd leuke kleding steeds beperkter.

Doen wat je moet doen

Dingen waar je eigenlijk niet bij stil staat als er niets met je aan de hand is. Dingen waar ik zelfs nu pas achter kom nu ik de operaties achter de rug heb. Ik deed wat ik moest doen en wat ik kon doen zonder er eigenlijk nog bij stil te staan hoeveel lipoedeem eigenlijk van mij had afgenomen. Na maanden in een roes te hebben geleefd van besluit nemen tot opereren tot de operaties en nu klaar zijn, was er ook geen ruimte om echt na te denken over welke dromen ik eigenlijk on hold heb gezet. Er was sowieso niet heel veel ruimte om na te denken omdat je je continue aan het opladen bent voor het volgende moment: het besluit om te opereren, het geld bij elkaar krijgen, de 1e operatie waarin alles nieuw is, herstellen en zorgen dat je weer voldoende geld bij elkaar hebt, de 2e operatie die ontzettend tegen viel en waar het herstel langer duurde waardoor je eigenlijk de 3e operatie niet meer wilde en dan is er de 3e operatie.

Ruimte

Een week na de laatste operatie merkte ik dat er ineens weer ruimte kwam voor creativiteit. Ik zag een kledingstuk en kon in mijn hoofd er zo vier verschillende outfit combinaties mee maken. Iets wat ik op een gegeven moment alleen nog maar deed voor vriendinnen omdat ik niets meer leuk vond staan. Ik zag mij al zwieren in dat leuke herfstjurkje met een grof vest of een stoer leren jasje of een lang vest voor als ik naar kantoor ga. In mijn hoofd tekenden zich vanzelf de outfits uit en ik merkte dat ik lang die ruimte niet meer heb gehad omdat ik zo bezig was met “overleven”, iets waarvan ik dacht dat ik het toch wel achter mij had gelaten.

Nieuwe dromen

Bron: Razvan Iosif / Shutterstock.com

Hoewel ik het echt ontzettend spannend vind wat er allemaal op mijn pad gaat komen, durf ik voor het eerst weer te visualiseren wat er op mijn pad kan gaan komen. Ik zie mijzelf al hardlopen en zwemmen, ik zie mijzelf mooie reisjes maken zonder de angst of ik wel in de vliegtuig stoel pas en of ik het lopen vol kan houden, ik zie mijzelf in heerlijke zwierige jurkjes met stoere boots of een leuke spijkerbroek met stoere sneakers. Een van mijn grote dromen is zo’n heerlijke sneaker collectie waarin er op zijn minst van elk merk wel een iconische sneaker staat zoals bijvoorbeeld een paar Nike Air Max 1. Een iconische Nike sneaker waar voor het eerst de air cushioning techniek zichtbaar  werd in de sneaker. Na de operaties en zoveel gewichtsverlies, heb ik een sneaker nodig met een goede zool en demping aangezien ik echt “opnieuw” moet leren lopen. De Nike Air Max 1 komt daar perfect voor in aanmerking. Nike heeft een hele grote collectie inmiddels en ik zie zoveel paren die ik graag zou willen hebben.  Sowieso zou ik een paar zwarte in mijn kast willen hebben want zwart staat gewoon overal bij en is altijd goed. Als ik dan een unlimited budget zou hebben, zou ik ook gaan voor de burgundy, grijs met oud roze en de tartan variant. En nu ik dit schrijf, zie ik dan al weer helemaal hoe ik ze wil gaan combineren.

Jarenlang heb ik mijn dromen on hold gezet door een stomme ziekte en die ziekte zal ik altijd bij mij dragen maar dankzij het waar maken van 1 grote droom, kunnen mijn andere dromen nu weer uit de kast komen en waar gemaakt worden. Ik wist dat 2018 een life changing year ging worden maar dat het zo geweldig zou worden, had ik nooit kunnen denken.

Welke droom hebben jullie dit jaar waar gemaakt?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Deze bron is tot stand gekomen middels een samenwerking

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to Leven met lipoedeem: Dreams do come true

 1. Femke 5 november 2018 at 06:40 #

  Zo mooi dat je droom nu is uitgekomen. Kan mezelf voorstellen dat een goede sneaker inderdaad erg fijn is nu. Mijn droom die is uitgekomen is een mooi kindje op de wereld zetten :-).

 2. Darina 5 november 2018 at 06:42 #

  Zo mooi om te lezen en dat je droom eindelijk is uitgekomen en je daardoor eindelijk de dingen kunt dragen die je al zolang wilt dragen. Mooie sneakers van Nike! Mijn droom die dit jaar is uitgekomen is de helikoptervlucht boven Cannes. Zo magisch…

 3. Lisette B. 5 november 2018 at 10:13 #

  Weer mooi geschreven Marije! Mijn droom was om eindelijk de stap te zetten om naar de huisarts te gaan en mijn benenprobleem te bespreken. Maar ik weet sinds kort dat ik (inmiddels 12 weken) zwanger ben, dus ik ga toch maar niet die stap zetten.

 4. Annette 5 november 2018 at 18:14 #

  Mooi stuk weer! En als ik je kan helpen aan een paar mooie New Balance dan neem je maar contact op 😉

 5. Natascha - BeautyOpinie 6 november 2018 at 09:36 #

  Dat al je dromen maar mogen uitkomen lieve Marije!!!!

 6. Sonja 6 november 2018 at 21:57 #

  Goed dat je weer hoop hebt en jij kunt het!

Geef een reactie