Selecteer een pagina

03d42989065383fac6d037f4e797c496

Afgelopen zondag zag ik een berichtje van de Amerikaanse “Billboard” dat in 1999 “Unpretty” van TLC op nummer 1 stond op die datum. TLC is altijd een van mijn favoriete bands geweest en “Unpretty” een van mijn all-time favoriete liedjes. Een liedje wat gaat over de maakbaarheid van schoonheid. Een liedje wat gaat over houden van jezelf zoals je bent. Een liedje wat eigenlijk gaat over schoonheid die van binnenkomt en het niet gaat om de buitenkant want dat kan je veranderen. Niet tevreden met je haar? Koop extensions. Niet tevreden met je neus? Doe een neus correctie. Niet tevreden over je gewicht? Val dan maar gewoon af. Het lijkt zo makkelijk maar gaat het je ook helpen als je je van binnen niet mooi en goed voelt?

Bewustwording

“Unpretty” is een liedje waar ik menig traan bij heb gelaten in het verleden toen ik mij de lelijkste van de wereld vond en niets meer kon zien wat de moeite waard was. Maar ook een liedje waar ik heel veel van heb geleerd. Eigenlijk vind ik stiekem dat dit liedje in de opvoeding van ieder meisje en jonge vrouw hoort te zitten. Puur ter bewustwording. De bewustwording dat schoonheid draait om zelf liefde en dat iets aan jezelf veranderen heel makkelijk is maar niet altijd de oplossing. Schoonheid draait om liefde voor jezelf. Houden van wie je bent om wie je bent en met alle haken en ogen. Schoonheid draait om wie jij bent en wat jij uitstraalt. Schoonheid is veel meer dan alleen een mooi gezicht en geweldig lang haar.

I’ve been there

2ffc4fb8e5c435c486dea284cb65edfe

And i get it, ik snap het als je heel negatief over jezelf denkt en praat. I really do, I’ve been there. Ik ben de vrouw die tot dit jaar eigenlijk niet op de foto wilde en al helemaal niet volledig op de foto wilde. Het enige wat ik zag was te dikke benen, een te dik lichaam, onderkinnen en op elke foto had ik wel wat aan te merken. Er zijn dagen dat ik liever niet in de spiegel kijk maar die dagen worden overruled door de dagen die ik nu in de spiegel kijk en bij mijzelf denk “dat kan er best mee door”. Ik ben ook heel streng voor mijzelf geweest en wat iemand ook tegen mij zei over mijn looks, ik geloofde niks. But look at me now!

You are amazing!

7d40ea19b155d360676fc4ad412017c0

It ain’t easy maar je kan de kijk op jezelf omdraaien. Hoe?

  • Kijk niet naar anderen en vergelijk jezelf niet met anderen. Het gaat om jou en om niemand anders. Dit is misschien een lastige met alle social media die er tegenwoordig zijn maar kijk en vergelijk dan niet. Je weet ook niet hoe iemand van een foto over zichzelf denkt en misschien zie jij juist hele mooie dingen bij diegene die ze zelf niet zien.
  • Focus op de dingen waar je wel tevreden over bent. Misschien heb je wel een geweldige huid en hele mooie amandelvormige ogen. Niemand die dan dat ene vet rolletje gaat zien.
  • Zeg elke dag een ding tegen jezelf waarover je tevreden bent. Deze tip is wel een dingetje aangezien ik hier zelf nooit in geloofde als er weer iemand was die tegen mij zei dat ik post-its door mijn hele huis moest hangen met positieve dingen. Maar waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dus als jij elke dag jezelf een beetje positieve aandacht geeft, dan zul je merken dat je zelf liefde en zelfbeeld gaat groeien op een positieve manier.
  • Focus je op de dingen die je bereikt in het leven als persoon zijnde en focus je niet alleen maar op je uiterlijk. Schoonheid is niet alleen maakbaar maar ook vergankelijk. Als je straks 80 bent, dan maakt het je niet meer uit dat je rimpels hebt maar dan wil je wel terugkijken op een mooi en succesvol leven.
  • Begrijp dat alles wat je ziet op social media, televisie en in tijdschriften, bewerkt kan zijn. Hoeveel filters gooi jij over je foto’s voordat je ze op social media plaatst? Remember, schoonheid is maakbaar en beelden ook.
  • Jij bent de enige wiens waardering je nodig hebt in het leven. Niemand anders gaat je die geven. Alleen jij kan jezelf de liefde en waardering geven. Dus waarom dan negatief over jezelf praten en denken?
  • Niemand is perfect. Ook Doutzen heeft haar dingetjes. Dus geniet van je eigen schoonheid en de dingen die jou uniek maken.
  • Omring jezelf met mensen die je steunen en je een goed gevoel geven over jezelf. Je wil namelijk positieve mensen om je heen die je meesleuren in hun positieve vibe en energie geven.
  • Doe dingen die jou gelukkig maken. Als jij een knal paarse lippenstift wil dragen omdat je vindt dat die geweldig staat, doe het dan. Who cares what other people think?
  • Love yourself the way you are .. hoor je Bruno Mars hem al zingen? Houd van jezelf zoals je nu bent en ga niet denken aan hoe je zou willen of kunnen zijn. Je leeft nu en niet morgen.

En nu ik deze blog typ, hoor ik eigenlijk alleen maar Bruno Mars “you are amazing, just the way you are” in mijn hoofd zingen. Dus daar sluit ik deze blog dan ook mee af 🙂

Hoe kijk jij naar jezelf? Wat is jouw ultieme tip om positief naar jezelf te kijken?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin