Selecteer een pagina

adem

Heb je een leuke, goede of uitdagende baan, een zware studie of een enorm druk gezin? Dan wil je je soms in bochten wringen die onmogelijk zijn. Gun jezelf regelmatig ontspanning en rust om op adem te komen, dit is uiteindelijk beter voor jezelf en je omgeving. Deze week een aantal tips die kunnen bijdragen aan het reinigen van je lichaam en geest.

Beauty

671a7ebb0ef76b0431e22a0b85092c02
De huid is ons grootste orgaan en heeft veel te verduren, daarom is het belangrijk deze goed te verzorgen. Je hebt er tenslotte maar één in je leven. De huid is de eerste barrière tegen invloeden van buitenaf en speelt een grote rol in het afvoeren van gifstoffen. Als je onder veel stress en druk staat kan dit een negatief effect hebben op de huid. Denk aan een verminderde bloedtoevoer, wat zorgt voor een bleke kleur, of onregelmatigheden en pukkeltjes. Met een gezond voedingspatroon, voldoende water en regelmatig bewegen kom je een heel eind maar soms heeft het lichaam en de huid extra hulp nodig.

Detoxen, ontgiften, is een goede uitkomst voor het reinigen van het lichaam. Een detox bestaat meestal uit een kuur en is een makkelijke manier voor het afbreken van ongewenste stoffen in je lichaam. Er wordt veel geschreven en gezegd over detoxen: de één is fel tegen en de ander is overtuigd van de voordelen die een detox met zich meebrengt. Het reinigen van het lichaam en de geest wordt al eeuwenlang gedaan. Voorheen nam men kruiden in en liet men het lichaam masseren. Vandaag de dag hebben we iets meer mogelijkheden dan de laatstgenoemde middelen, maar dat is gezien de huidige werk- en leefdruk geen overbodige luxe.

Homemade detox

5b81c3bb26939174fff0154f24454a17
Er zijn manieren om te voorkomen dat er minder gifstoffen binnenkomen in je lichaam, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke cosmetica en lichaamsverzorging maar ook aan voedingsproducten. Drink voldoende water, nuttig groene of witte thee en drink regelmatig een groene smoothie. Probeer geraffineerde suikers en (slechte) e-nummers te mijden en negatieve gedachten omzetten naar positieve gedachten. Zorg voor zo min mogelijk stress in je lichaam en zet bijvoorbeeld een periode je telefoon uit of kijk er niet op, dit voorkomt een hoop stress. Een gezond lichaam begint bij jezelf!

Body & Mind

f0630b6a039626e8b7f84178f3dd2fe1
Naast het reinigen van het lichaam is het belangrijk je geest leeg te maken en te leren loslaten. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Met de boom (vrksasana) voel je je helemaal in evenwicht en met de driehoek (utthita trikonasana) stretch en versterk je de dijen, knieën en enkels. Menig yoga-liefhebber is bekend met deze termen en brengt door middel van yoga het lichaam en geest in balans. De yogahoudingen hebben een positieve werking op verschillende functies van het lichaam. Denk hierbij aan ademhaling, bloedsomloop, zenuwstelsel, hormonale stelsel en de spijsvertering. Heb je moeite met bepaalde oefeningen? Verschillende yoga accessoires kunnen je sessie versimpelen, denk aan een yoga blok om je de juiste ondersteuning te geven en blessures te voorkomen.

Toepasselijke bewegingen voor ontgiftende effecten met yoga zijn de torsibewegingen. Dit zijn bewegingen waarbij je je torso draait. Ga in een kleermakerszit zitten, zet je (rechter)hand vlak achter je rug neer. Adem rustig uit, en bij het inademen recht je je rug. Kijk over je (rechter)schouder, houd dit even vast en kom uitademend weer terug in de eerste positie. Op deze manier stimuleer je het loslaten van de gifstoffen maar houd je het stressniveau in je lichaam laag.

Yoga voor thuis: scoor een matje of yoga handdoek en begin je dag ontspannen vanuit je huis. Pak je tablet erbij en start online jouw favoriete yogales en waan jezelf even in een andere wereld. Je merkt snel genoeg dat je relaxed en vrolijk de dag begint (of afsluit). Er zijn verschillende manieren om te ontspannen en jezelf rust te geven, zoek wat het beste bij jou past en zorg ervoor dat je dit als houvast kunt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld veel onderweg, dan kan muziek uitkomst bieden. Creëer rust op jouw manier en voel je weer fris, sterk en energiek.

Hoe kom jij op adem?

Liefs, Lisanne

www.superyoga.nl

Follow my blog with Bloglovin