Hoe bereik je je doelen in 2018 en wat zijn mijn doelen voor 2018?

De eerste week van 2018 is onderweg en heel veel medelanders zijn begonnen met goede voornemens. Nu ben ik iemand die al heel lang geleden goede voornemens heeft afgezworen en ben gegaan voor het stellen van doelen. Bij goede voornemens heb ik vaak een negatief gevoel omdat het vaak gaat over “stoppen”, “niet meer doen” en ze heel vaak in de eerste week al mislukken. Daarbij is een doel iets om naar toe te werken en iets om naar uit te kijken als je het doel haalt. Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd of jullie gaan voor de goede voornemens of net als ik doelen stellen voor jezelf. Hoe ik mijn doelen stel, deel ik vandaag met jullie en aan het eind van deze blog heb ik een belangrijke vraag voor jullie.

Hoe bereik je je doelen?

 1. Bepaal wat je doelen zijn. Stel jezelf de juiste vragen want wat wil je nu precies?
 2. Maak je doelen concreet. Maak ze meetbaar. Als je meer geld wilt verdienen, hoeveel wil je dan precies verdienen? Wil je financiële vrijheid, bepaal dan wat die vrijheid voor jou is.
 3. Bedenk hoe je ze gaat bereiken. Wat moet je ervoor doen om je doel te bereiken? Welke stappen moet je zetten om je doel te bereiken?
 4. Maak ze zichtbaar. Maak een vision board en visualiseer ze.
 5. Kom in actie en werk er elke dag aan. Je gaat een doel niet bereiken als je er niets voor wilt doen. Je zult er elke dag mee bezig moeten blijven.

Mijn doelen

Credits foto: Barbara van Vliet

Nu heb ik verschillende doelen die ik op de lange termijn wil verwezenlijken en ben ik er inmiddels achter dat geduld en hard werken een schone zaak is bij het behalen van je doelen. Maar dit jaar zijn er toch 2 doelen die ik zeker wil behalen. De eerste draait om mijn gezondheid. Zoals mijn  trouwe lezers weten, ben ik erg op zoek naar een oplossing voor mijn lipoedeem en het verbeteren van mijn gezondheid en kwaliteit van leven. Een van de doelen voor 2018 is dan ook om liposuctie te ondergaan om de kwaliteit van mijn benen te verbeteren en ervoor te zorgen dat ik alles weer kan doen. Daarbij ben ik in 2017 al begonnen met het verbeteren van mijn levensstijl en dat wil ik in 2018 natuurlijk doorzetten maar ook fine tunen zodat ik mij er helemaal goed bij voel maar dat het ook bijdraagt aan de verbetering van mijn leven.

Mijn tweede doel is out of my comfort zone treden. Wellicht klinkt het vaag maar ik ben iemand die altijd liever op de achtergrond blijft en niet zo nodig in de spotlight hoeft. Daar wil ik wat aan gaan veranderen. Niet alleen meer in de spotlight treden en meer van mijzelf laten zien maar ook dingen doen die ik normaal gesproken niet zou doen. Bijvoorbeeld om hulp vragen. Het motto “zelf doen en oplossen” zit er bij mij ingehamerd en ik ben er ook nog steeds van overtuigd dat je heel veel zelf kan  bereiken. Maar heel soms moet je out of your comfort zone stappen om iets te kunnen bereiken en daar heb je soms de hulp van iemand anders bij nodig.

Credits foto: Barbara van Vliet

En nu komt dan ook de belangrijke vraag waar ik in mijn intro al over schreef: ik heb jullie hulp nodig! Yes, there I said it. Zoals jullie misschien wel hebben gelezen is lipoedeem geen erkende ziekte en worden de behandelingen nauwelijks vergoed. Een liposuctie wordt helemaal niet vergoed maar is wel hetgeen ik nodig heb om op de been te blijven. Maar een liposuctie kost heel veel geld en daar komt de kink in de kabel. Er hangt nu een heel groot prijskaartje aan mijn gezondheid. Ik kom van ver, heel ver en ik kan veel bereiken in het leven, dat weet ik maar dit is net zo’n horde die op dit moment voor mij te hoog is maar wel noodzakelijk is om te nemen want mijn gezondheid hangt er vanaf. Als ik dan toch uit mijn comfort zone ga treden, dan maar ook met de billen bloot. Ik ben een crowdfunding actie gestart om mijn operatie te kunnen betalen. Natuurlijk werk ik er zelf ook heel hard voor om zoveel mogelijk geld binnen te halen maar ik hoop dat wellicht jullie of anderen uit jullie omgeving, mij willen helpen met mijn crowdfunding. Elke euro telt en ben ik dankbaar voor maar ik zou jullie ook willen vragen om mijn pagina te delen zodat mijn verhaal veel meer mensen bereikt en mensen ook gaan inzien wat een ziekte als lipoedeem met je doet.

Het voelt heel raar en ook wel brutaal om het te vragen maar ik weet zeker dat een heleboel van jullie mij inmiddels kennen en weten dat ik het niet zomaar vraag. Sharing is caring en ik hoop dat jullie mij willen helpen om in 2018 op de been te blijven. Meer informatie kunnen jullie vinden op mijn crowdfunding pagina of de speciale Facebook pagina die ik heb geopend.

Er is al een groep hele lieve mensen geweest die mij willen helpen. Dank jullie wel en voor iedereen die mij nog wil gaan helpen, mijn dank is enorm groot!

Zijn jullie van de goede voornemens? Of gaan jullie toch voor het stellen van doelen?

Take care!

xoxo

, , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to Hoe bereik je je doelen in 2018 en wat zijn mijn doelen voor 2018?

 1. rachel 4 januari 2018 at 11:06 #

  ik doe niet aan goede voornemens en doelen eigenlijk ook niet meer 😉 ik zie wel wat het nieuwe jaar mij brengt 😀

 2. Darina 4 januari 2018 at 11:10 #

  Mooie doelen heb je beschreven! Ik hoop zo dat dit jaar alle goeds gaat brengen omtrent de lipoedeem!! xx

 3. Sonja 4 januari 2018 at 16:42 #

  You go girl! Ik heb gestort, ik had er graag twee nullen achter geplakt, maar dat trek ik niet!
  Niet veel vrouwen zijn power vrouwen, maar jij verdiend zeker een sticker 😘

 4. Nesrin 4 januari 2018 at 18:07 #

  Ik hoop dat je de crowdfunding een succes gaat worden. Ik wil graag helpen en zal binnenkort iets aan je overmaken.

 5. Femke 5 januari 2018 at 06:35 #

  Ik vind het knap dat je een crowdfunding op touw hebt gezet en ik hoop dat je daarmee bereikt dat je dit jaar aan de slag kunt met de lipoedeem. Ik kom van het weekend wat overmaken!

Geef een reactie