Selecteer een pagina

Ieder jaar is een van mijn doelen om creatiever te zijn dan het jaar ervoor. Creativiteit is iets wat je niet kunt afdwingen maar wat er gewoon is. Soms op momenten dat je het niet verwacht en soms een hele tijd niet. Heel lang heb ik geprobeerd om het op een of andere manier af te dwingen maar vaak blokkeerde ik dan compleet en deed ik een hele tijd niets. Dit jaar heb ik dus niet het doel om creatiever te zijn dan vorig jaar maar zie ik wel gewoon wanneer ik er zin in heb. Toevallig zit ik nu in een goede creatieve flow en maakte ik weer een art journal spread in mijn bullet journal met een reminder voor mijzelf: “Be your own super hero”. 

Mixed Media background

Op Ali Express vond ik hele gave stickers van superhero’s en die kwamen toevallig afgelopen week binnen. Be your own super hero werd dan ook het onderwerp van deze spread en ik wilde kleur. Kleur staat voor leven en in een grijze maand als januari kun je soms wel wat kleur gebruiken. De achtergrond heb ik dit keer gemaakt met een heel simpel waterverf pallet van de Action die je bij de afdeling met kinderspeelgoed kunt vinden. Ik heb dit keer eerst de stukken waarop ik kleur wilde, nat gemaakt en ben toen pas met de verf aan de slag gegaan. De intensiteit van de kleur kun je zelf bepalen door meer water of verf toe te voegen.

Verder heb ik de verfstiften en acryl sprays van (surprise, surprise) de Action gebruikt. De verfstiften zijn echt geweldig en lijken op de Posca verfstiften. Ze komen in een set van 6 kleuren en zijn geweldig te gebruiken op een waterverf ondergrond. Met nog wat washi tape en stickers, heb je een mooie kleurrijke mixed media achtergrond. Je kan hem natuurlijk zo uitgebreid en kleurrijk maken zoals je wilt maar je hebt hier feitelijk niet veel materialen voor nodig.

Be your own super hero

Ik ben gek op Marvel films en vind super hero’s geweldig. Soms denk ik alleen dat je zelf je eigen super hero in het leven moet zijn. Simpelweg omdat alleen jij weet wat je nodig hebt of wilt in het leven en daarin je eigen held moet zijn om dat ook te krijgen.

Ik merk dat deze art journal pagina’s mij helpen als kleine reminders om voor ogen te houden wat mijn doelen zijn. Door er creatief mee bezig te zijn, wordt ik mij er bewuster van. Net als een mood board maar dan op een creatieve manier.

Hoe herinneren jullie jezelf aan de doelen die je wilt bereiken?

Take care!

xoxo