Selecteer een pagina

Happy tuesday! Zijn jullie allemaal aan het genieten van het zomerse weer? Lekker met een boek op het strand of aan het zwembad? Ik vind het heerlijk om in de zomer in een langzamer tempo te leven en dus echt de tijd te nemen om uitgebreid boeken te lezen. Een van de boeken die al een hele tijd op mijn lijstje stond was Stromboli van Saskia Noort. Een van mijn favoriete schrijfsters. Na het lezen van de recensies, die niet allemaal erg lovend waren, was ik erg benieuwd naar het nieuwste boek van Saskia Noort. Benieuwd wat ik van Stromboli vond, lees dan snel verder.

Stromboli – Saskia Noort

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik ben van Saskia Noort altijd spannende boeken gewend. Natuurlijk heb ik wel eens columns van haar gelezen maar in het algemeen zijn het spannende boeken met onverwachte wendingen. Stromboli is geen spannend boek maar een boek over een familie die uit elkaar valt, de vrouw een nieuwe start wil maken en daarmee niet alleen haar familie kwijt raakt maar ook zichzelf.

Heel vaak heb ik bij de boeken van Saskia Noort een soort “Gooische vrouwen” gevoel. De rijkere vrouwen die alles hebben en een goed leven hebben. Ook bij Stromboli heb ik weer dit gevoel, helemaal als Sara ook nog eens afreist naar Italië om zichzelf terug te vinden bij een guru.

Ik snap dat schrijvers soms een andere weg in willen slaan en kiezen voor een ander soort boek. Maar helaas slaat Saskia Noort met Stromboli de plank mis. Het boek leest makkelijk weg maar het is een 12 in het dozijn verhaal. Vrouw is niet gelukkig, verlaat gezin, gaat op zoek naar zichzelf en wordt geconfronteerd met haar verleden. Uiteraard is het niet erg als je voor een 12 in het dozijn verhaallijn kiest maar dan moet je het wel heel goed schrijven, wil het nog aantrekkelijk zijn om te lezen. Helaas had ik dat niet bij Stromboli.

Welk boek is jullie onlangs nog tegen gevallen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock