Selecteer een pagina

Merry Christmas! Hopelijk hebben jullie een leuke kerstavond gehad en zijn jullie je aan het voorbereiden voor een geweldige eerste kerstdag. Maar misschien heb je vandaag niet heel veel plannen en wil je lekker met een boek op de bank gaan liggen. Ik las afgelopen week “Kinderen van de sekte” van Mariette Lindstein. Een behoorlijk pil van meer dan 400 pagina’s. Benieuwd wat ik er van vond, lees dan snel verder.

Kinderen van de sekte – Mariette Lindstein

Vijftien jaar zijn verstreken sinds Sofia ontsnapte uit ViaTerra. De notoire sekteleider Franz Oswald is sindsdien niet meer in het openbaar gezien, maar wanneer er een verwoestende storm over de Zweedse westkust raast stapt hij uit de schaduw. Met zijn boodschap over wederopbouw en een nieuwe wereld is hij populairder dan ooit. 
Maar achter die openbare façade botviert hij zijn wrede en manipulatieve tirannie op met name de kinderen van de sekte. Ook Oswalds zonen Thor en Vic zijn klaargestoomd om als trouwe soldaten van ViaTerra te dienen. Maar hoe ouder Thor wordt, hoe meer zijn twijfel groeit. Wie is zijn vader eigenlijk? En hoe ver wil hij gaan om zijn macht te behouden? 
Sofia runt nu een opvangcentrum voor jonge mensen die willen loskomen van sektes. Maar het pand is door de storm met de grond gelijk gemaakt. Ze heeft zichzelf voorgenomen ver uit Oswalds buurt te blijven. Dat blijkt moeilijker dan ze dacht.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik lees wel vaker boeken van meer dan 400 pagina’s maar bij zulke boeken is het wel belangrijk dat het boek lekker leest. Dat het een echte page turner is en dat je wil blijven lezen. Helaas was dat bij dit boek niet zo. Ik ben regelmatig gestopt om het boek even weg te leggen. Niet omdat ik het geen interessant verhaal vond maar meer omdat ik een beetje moe werd van het langdradige en de vele personages die in het boek voorkomen. Dat is iets wat ik jammer vond want het is wel een fascinerend verhaal waar je echt van wilt weten hoe het afloopt. Mede omdat bijna ieder hoofd personage wel een eigen verhaallijn heeft waarin iets bizars voorkomt.

Ik kwam er overigens achter, tijdens het schrijven van dit boek, dat dit boek een onderdeel is van een trilogie maar dat merk je dus niet als je dit boek los leest. Je hoeft dus niet eerst het eerste deel te lezen om te begrijpen waar dit deel over gaat. De schrijfster is trouwens een prominent lid geweest van de Scientology kerk en is zelf ontsnapt uit deze sekte. Dit was de basis voor deze trilogie. Hoewel ik wat moeite had met het boek te lezen, vind ik het wel een fascinerend verhaal. Helemaal wetende dat de schrijfster zelf heeft ervaren hoe het is om in een sekte te leven.

Wat gaan jullie deze kerst vakantie lezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.