Selecteer een pagina

Happy tuesday! Afgelopen week kon ik mijzelf er niet toe zetten om te lezen. Het enige wat ik nodig had was gewoon een beetje voor mij uit staren en mijn hoofd zo leeg mogelijk houden. Gelukkig had ik nog wat boeken op de plank liggen om te reviewen. Vandaag een chicklit over down daten en de meningen van anderen die daarmee gepaard gaan. Vandaag een review over “Ik wil ook zo’n man” van Ellen Berg.

Ik wil ook zo’n man – Ellen Berg

Charlotte heeft het allemaal: een baan als arts, een fijn appartement en een druk sociaal leven. Het enige dat nog ontbreekt is een man. De tijd begint te dringen, want Charlotte is al 39. Net als ze op het punt staat te accepteren dat ze voor de rest van haar leven alleen zal blijven, ontmoet ze Uwe, een razend aantrekkelijke loodgieter.

Charlotte valt als een blok voor zijn innemende glimlach en ongedwongen gewoontes, maar haar omgeving is minder enthousiast. Daten beneden je stand? Kan dat wel goed aflopen? Ik wil ook zo’n man is een hartverwarmende feelgoodroman die je gegarandeerd aan het lachen maakt!

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ergens is er een conditionering in mijn hoofd die zegt dat chicklits zich altijd in Engeland en Amerika afspelen. Ik weet niet waar het vandaan komt maar het zit min of meer vast gebeiteld in mijn hoofd. Ik was dan ook aangenaam verrast dat de setting van Ik wil ook zo’n man in Duitsland was. Dat geeft namelijk meteen een heel ander beeld en sfeer.

Ik moest even door de eerste paar pagina’s heen komen omdat ik ze heel erg langdradig geschreven vond en het weer ging over vriendin gaat trouwen en vriendin blijft achter. Maar toen ik door die paar pagina’s kwam, las het boek ontzettend snel weg en waren er regelmatig stukjes die zo humoristisch geschreven zijn door Ellen Berg dat ik stiekem wel heb moeten gniffelen. Het neurotische van hoofdpersoon Charlotte die alles conform de regels wil doen en dan Uwe die compleet het tegenovergestelde is van Charlotte.

Al met al een heerlijk feel good book wat je zo weg leest en niet je standaard chicklit is. Goed, in de basis misschien wel maar door de setting en de goede uitwerking van de karakters, is het een heerlijk boek geworden.

Wat is het laatste boek dat jullie hebben gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock