Selecteer een pagina

Bij het lezen over weer een familie drama in de krant, krijg ik eigenlijk altijd de koude rillingen. Niet alleen de vraag waarom zou iemand zoiets doen maar ook de vraag hoe ga je in godsnaam verder als je achter blijft na zo’n drama? Shanti Schiks verloor haar zoontje van 11 maanden in de zomer van 2016 dankzij haar ex die ook nog zijn moeder vermoorde. Een nieuwsbericht wat waarschijnlijk iedereen zich nog kan herinneren. Shanti schreef een boek over deze gebeurtenis, de aanloop er naar toe en hoe zij haar leven weer oppakte. Vandaag een review over Elfin geschreven door Shanti Schiks.

Elfin – Shanti Schiks

Het verlies van een kind is een onvoorstelbare gebeurtenis. In de zomer van 2016 overkwam het auteur Shanti Schiks, toen haar ex hun 11 maanden oude zoontje Elfin om het leven bracht. In dit boek schrijft ze voor het eerst over deze tragische gebeurtenis. Naar aanleiding van haar eigen verhaal werkt de sociaal-pedagogisch hulpverlener momenteel aan de S-Elfin methode. Daarbij worden mensen door middel van oefeningen geholpen na een onmetelijk verlies opnieuw te leren vertrouwen op hun intuïtie en weer open in het leven te staan.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Een boek wat je niet kunt lezen zonder een heleboel emoties te voelen. Ik voelde vooral heel erg veel boosheid naar de ex van Shanti toe en eigenlijk wilde ik alleen maar roepen “ zoek hulp en laat je opsluiten tot je weer normaal kunt doen”. Wat het boek vooral duidelijk laat zien is dat dit drama niet zomaar is gebeurt. Er zit een hele geschiedenis aan vast waarin Shanti op een ogenblik heel duidelijk voor haarzelf en Elfin kiest. Een hele sterke beslissing die helaas fataal afloopt.

Het is een ontzettend heftig verhaal om te lezen, mede omdat je de ex van Shanti voor je ogen ziet veranderen en ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch zijn haatdaad kan uitvoeren. Met bewondering heb ik gelezen hoe Shanti na zoiets afschuwelijks de draad weer oppakt en vanuit een ontzettende verdrietige gebeurtenis haar kracht hervindt en zelfs haar ervaringen gebruikt om andere mensen te helpen. Grote bewondering voor Shanti Schiks. Het is een behoorlijk emotioneel beladen boek maar door de manier van schrijven, wel eentje die je in een keer uit leest.

Lezen jullie wel eens boeken over waargebeurde verhalen?

Take care!

Xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock