Selecteer een pagina

Happy Book Tuesday! Vorige week las ik nog een zomerse psychologische thriller die zich op het tropische Bali afspeelde. Deze week koos ik voor een heerlijke feel good roman over de liefde en hoe je buik vol van de liefde hebben zelfs kan resulteren in een ware carriere. Ik las voor vandaag “De flirtcursus” van Laura de Koning en wat ik hiervan vond, kunnen jullie uiteraard in de book Tuesday van vandaag lezen.

De flirtcursus – Laura de Koning

In ‘De flirtcursus’ van Laura de Koning heeft Ted haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus voor mannen op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het moét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. Laura de Konings ‘De flirtcursus’ is vrolijkmakend tot het einde, vol humor en  herkenbare situaties. 

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik lees veel, heel veel en daardoor valt het mij ook op dat heel veel feel good romans eigenlijk op dezelfde manier worden geschreven en opgebouwd. Er gebeurt iets ergs (in dit geval een scheiding), er moet een nieuw leven worden opgebouwd en uiteindelijk gebeurt er iets geweldigs waardoor er een nieuwe wending komt in het leven van de hoofdpersoon.

Ook in “De flirtcursus”  van Laura de Koning is de opbouw zo. Ted besluit te scheiden van haar man, besluit te verhuizen met haar twee dochters, komt in de financiele problemen doordat haar man een zo laag mogelijke alimentatie weet te regelen en Ted wordt gedwongen om op zoek te gaan naar een manier om geld te verdienen. Ondertussen zijn er ook nog de liefdesperikelen die op haar pad komen en de verwerking van de scheiding.

En toch, ondanks dat het een soort standaard verhaal is, vond ik het een vermakelijk boek. Misschien wel omdat de struggle van Ted goed wordt omschreven door Laura de Koning. Misschien wel omdat ze op een ongebruikelijke manier zich uit de ellende worstelt. Ik weet niet precies wat het is maar ondanks dat ik al meerdere keren een soort gelijk verhaal heb gelezen, werd ik toch verrast door dit boek. Sowieso houd ik wel van boeken waarin vrouwen zich van hun sterke kant laten zien en er voor zorgen dat ze hun eigen boontjes doppen. De schrijfstijl van Laura de Koning is vlot en vol met humor waardoor je als een speer door het boek heen gaat.

Ik geloof dat ik erg veel mazzel heb met de boeken die ik tijdens mijn vakantie las want stuk voor stuk heb ik goede boeken gelezen.

Wat is de laatste topper die jullie hebben gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeeldingShutterstock