Selecteer een pagina

Happy tuesday! Afgelopen weekend was het ideale weekend om te lezen. Grijs, grauw en rot weer. Geen beter moment om met een boek op de bank te liggen. Ik groeide op in de 90’s. Een periode waarin er heel veel muziek stromen hun entree maakten. Je had gabbers, grunge, happy hardcore en R&B. Bij iedere stroming hoorde wel een bepaalde artiest die wereldberoemd werd. Een van die artiesten waren Charly Lownoise & Mental Theo. Nu was ik niet heel erg fan van deze muziek stroming maar ik was wel erg benieuwd naar het boek dat Mental Theo over zijn leven schreef. Vandaag een review over Wonderful Days van Mental Theo.

Wonderful Days – Mental Theo

Theo Nabuurs (1965), beter bekend als Mental Theo, is een icoon uit de Nederlandse dance- en mediascene. Begin jaren negentig brak hij samen met Charly Lownoise door als dj. Met nummers als ‘Wonderful Days’ en ‘Stars’ bestormden zij de hitlijsten. Ook presenteerde hij programma’s voor TMF en had hij een eigen raceteam. In zijn biografie Wonderful Days vertelt Theo over zijn bevlogen leven. Over een bestaan vol succes, drank en seks, maar ook over de dieptepunten. En over nu, want nog altijd staat hij op menig festival als dj achter de draaitafel en hij heeft een succesvol boekingskantoor. Theo’s verhaal is opgetekend door Vincent de Vries, auteur van o.a. Fernando Ricksen en Hans Kraay. Met een voorwoord van dj Hardwell.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik vind het altijd interessant om te lezen over het leven van sterren. Hoe zijn ze zo ver gekomen? Wat hebben ze gedaan of moeten laten om hun carrière een boost te geven? Waar komen ze vandaan? Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik Mental Theo niet een van de personen vind waar ik een biografie van wilde lezen. Het was dat ik hem toevallig tegenkwam op de site van de bibliotheek. Ik had de hoop dat ik een ander beeld van hem zou krijgen maar deze biografie is precies wat ik al van hem dacht: luidruchtig (voor zover dat kan in een boek), arrogant en vol hoogmoed. Ik vind het niet prettig geschreven en ik vind Theo erg arrogant overkomen. Het boek geeft wel duidelijk weer dat het leven van een ster niet over rozen gaat en je leest tussen de regels door dat Theo een aantal belangrijke levenslessen heeft geleerd maar aan de andere kant is het een hoop poeha en opscheppen. Hij komt op mij als een zeer narcistische man over die vooral erg vol van zichzelf is en eigenlijk vindt dat hij degene is die overal aan de basis van het succes heeft gestaan. Hij haalt mensen neer in het boek en vindt zichzelf vooral geweldig. Ik had gehoopt dat dit een inspirerende biografie zou zijn maar vond dit boek echt een afknapper door het ego en de grootspraak van Mental Theo himself.

Van welke celeb zouden jullie graag een boek lezen? Welke biografie vinden jullie een aanrader?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock

Follow my blog with Bloglovin