Selecteer een pagina

Tot 2018 voelde mijn huis niet als mijn thuis. Eerder een hotel waar ik ’s avonds aan kwam om te slapen en ’s ochtends vroeg de deur weer uitrende om naar kantoor te gaan. Tijdens het herstel van mijn liposucties voelde het dan ook heel vreemd en onrustig om zoveel thuis te zijn. Ik poppelde om weer naar kantoor te kunnen. Maar ik was nog niet eens volledig terug of er veranderde van alles op werkgebied toen mijn werkgever verkocht werd eind 2018. Hotel huis werd op dat moment niet alleen mijn huis maar ook mijn werkplek.

Change of mindset

Het was voor mij een hele grote omschakeling om van 20 jaar kantoorleven naar 24/7 thuisleven te gaan. In het begin voelde het nog okay om zo mijn bed uit te rollen en in mijn pyjama achter mijn laptop te gaan zitten. Het voelde ergens ook geoorloofd na al die jaren iedere dag mijzelf in een kantooroutfit hijsen. Een paar maanden heb ik mijzelf dat ook toegestaan maar het gaf ook onrust en voelde niet goed.

Het motiveerde mij niet om in mijn pyjama te werken en het voelde ergens ook raar. Het klopte niet en het voelde niet goed. Dus al snel ben ik omgeschakeld naar sport leggings en fijne shirts en truien. Na mijn liposucties hadden mijn benen compressie en stevigheid nodig. Voor mij waren sport leggings de uitvinding omdat die stevig genoeg waren en vaak ook nog in leuke designs te krijgen zijn. Het werd mijn ideale thuiswerkoutfit en zorgde ervoor dat ik makkelijker de omschakeling kon maken van kantoor naar thuiskantoor.

Mijn nieuwe normaal

Tot ik mijn bovenarm brak in september 2019 en ik mijn rechterarm niet meer kon gebruiken. Een sportlegging en trui aantrekken is dan heel erg lastig. Zeg maar onmogelijk. Een pyjama klonk toen wederom erg fijn en comfortabel maar werkte niet goed voor mijn gevoel en mindset. Kleding moest vooral comfortabel en makkelijk aan te trekken zijn, plus ik moest mij er goed invoelen. Als je veel thuis bent, dan is het belangrijk dat je je goed voelt en kleding kan daar een belangrijke rol in spelen. Nu had ik natuurlijk bij het standaard rijtje winkels, waar ik altijd shop, kunnen gaan kijken maar ik besloot dit keer om eens verder te kijken. Bij LASCANA kwam ik hele leuke mogelijkheden tegen voor fijne thuis outfits die ook nog eens in plus size te verkrijgen zijn.

Mijn kast gevuld met kantooroutfits is inmiddels veranderd naar een kast met comfortabele thuisoutfits. Outfits die comfortabel zitten maar waar ik mij vooral prettig invoel. En waar ik ook gewoon de deur mee open kan doen, als de postbezorger voor de deur staat.

Zijn jullie outfits veranderd nu wij meer thuis horen te zijn?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com