Selecteer een pagina

Nu ik de leesvibe weer helemaal te pakken heb en in een sneltreinvaart door boeken heen ga, ben ik continue op zoek naar nieuwe boeken om te lezen. Het probleem is een beetje dat ik dit jaar zo ontzettend veel goede boeken heb gelezen, dat een boek echt van goede huize moet komen om ook in dat rijtje te komen. Ik ben dit jaar gewoon enorm verwend met goede keuzes als het om boeken ging. Gelukkig komen we nu weer in de periode dat er veel nieuwe boeken gelanceerd worden aangezien het de feestdagen periode is. Tijd om daarom weer eens een blog met een books to read lijstje te maken. Benieuwd welke boeken ik nog graag wil lezen, lees dan snel verder.

Wij waren, ik ben – Israel van Dorsten

Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd. Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen? – Israel van Dorsten

Bron

Net als een groot deel van Nederland, heb ik de documentaire over de kinderen van Ruinerworld gekeken. Een familie die compleet verborgen was van de wereld en leefden in de geloofswereld van hun vader. Israel van Dorsten was de zoon die de bal aan het rollen kreeg toen hij besloot om de boerderij waar hij vastzat te verlaten en om hulp te vragen. Inmiddels heeft hij een boek geschreven over zijn leven, zijn vader en de wereld waarin zij leefden. Het blijft een bizar verhaal maar toch ben ik benieuwd naar hoe hij het heeft beleefd.

It Starts With Us – Colleen Hoover

‘It starts with us’ van bestsellerauteur Colleen Hoover is het vervolg op haar TikTok-hit ‘It ends with us’, het aangrijpende liefdesverhaal van Lily en Atlas.

Voor het verhaal van TikTok-hit ‘It ends with us’ begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas. Een must-read voor alle Hoover- en ‘It ends with us’-fans!

Bron

Afgelopen woensdag schreef ik al dat Colleen Hoover, de schrijfster die ik dit jaar heb ontdekt. Het eerste boek dat ik van haar las was “It ends with us” en uiteindelijk verslond ik het ondanks het heftige onderwerp. Het vervolg is inmiddels gepubliceerd en natuurlijk wil ik deze ook lezen. Ik ben enorm benieuwd hoe het verder gaat met Lily en Atlas.

Het Koninklijk Huis – Herman Koch

Vijftig jaar geleden dacht iedereen dat de dagen van de monarchieën waren geteld. Die dagen waren nog steeds geteld, maar het duurde allemaal langer dan gedacht. Zelf had Hendrik nog zonder al te veel vraagtekens de troon bestegen, maar vaak vroeg hij zich af of hetzelfde ook nog voor zijn dochter zou gelden. Over de toekomst van een eventueel kleinkind durfde hij niet eens na te denken. Het zou niet zo zijn dat het gepeupel met hooivorken en dorsvlegels naar de hekken van het paleis zou oprukken, dat was niet waar hij bang voor was. Het was eerder een toenemende leegte. Een leegte die hem op elk moment van de dag kon overvallen. Iets wat op hem afkwam, van heel ver: een donker, onverlicht brok steen uit een ander melkwegstelsel.

Bron

In het verleden heb ik al eerder boeken gelezen van Herman Koch en de schrijfstijl van Herman Koch altijd heel erg prettig vind. De boeken hebben altijd wat mysterieus, humor en spanning. Aangezien ik al een hele tijd geen boek van Herman Koch heb gelezen, word het tijd dat ik er weer eens eentje ga lezen.

Going down, going down – Vincent Dekker

Een volledige, spannende en onthutsende reconstructie ***** Op 4 oktober 1992 stort een Israëlische vrachtjumbo neer in de Amsterdamse Bijlmer, boven op de flats Groeneveen en Klein Kruitberg. Er zijn 43 doden. Al snel wordt het Trouw-journalist Vincent Dekker duidelijk dat de overheid, en vooral de Rijksluchtvaartdienst, veel feiten over de ramp verzwijgt, ontkent of zelfs verdraait. In de vele primeurs die volgen meldt hij hoe Schiphol door watersporters is gewaarschuwd, waarom agenten en brandweerlieden het toestel op plaatsen hebben gezien waar het volgens de RLD niet is geweest, dat de El Al-machine duizenden kilo’s gevaarlijke chemicaliën aan boord had en hoe geheimzinnige mannen in witte pakken de nacht na de ramp veel materiaal ongezien hebben afgevoerd. Bijlmer-bewoners en hulpverleners krijgen na de ramp gezondheidsklachten. Kamerleden krijgen de onderste steen niet boven. Ook de parlementaire enquête uit 1998-1999 levert geen eenduidig beeld op. In 2017 krijgt Vincent Dekker de verbijsterende notulen van de ministerraadsvergaderingen ten tijde van de ramp onder ogen. “Going down, going down…” bevat een onthullende reconstructie van de Bijlmerramp, geschreven door de journalist die al dertig jaar boven op de zaak zit. VINCENT DEKKER (1951) werkte dertig jaar bij TROUW. Blogt nu al tien jaar over duurzame energie. Houdt zich nog altijd bezig met het ontrafelen van alle mysteries rond de Bijlmerramp.

Bron

De Bijlmerramp en vooral de tijd erna, heb ik van dichtbij meegemaakt omdat wij in toen in Amsterdam Zuid-Oost woonden en het op iedereen impact had. Ik herinner mij er niet veel van behalve de stilte en verslagenheid. Ik blijf het nog steeds lastig vinden om de beelden en het verdriet te zien maar ik blijf nog wel steeds alles kijken en lezen. Dit boek staat dan ook hoog op mijn te lezen lijstje.

Met heel mijn hart – Esmée Noëlle van Rijn

Waar te beginnen als een jarenlange relatie verbroken wordt? Dat vroeg Esmée Noëlle van Rijn (@esmeenoelle op Instagram) zich af toen de vader van haar zoontje niet lang na zijn eerste verjaardag hun relatie verbrak. In Met heel mijn hart neemt Esmée je aan de hand van haar eigen verhaal mee door de rouw, verwerking en het opbouwen van een nieuw leven.

Esmée vertelt in alle openheid over het hele proces: van wat er niet goed ging in haar relatie tot de breuk zelf, over het verdriet, verschillende therapieën (van haptotherapie tot ayahuasca en van een familieopstelling tot een cacaoceremonie) en de machteloosheid die zij voelde. Maar ook over het co-ouderschap, het voorzichtig daten, het op haar bek gaan en weer doorgaan. Esmée greep de rouw aan om open te breken, zichzelf te ontwikkelen en weer gelukkig te worden. Want dat blijkt prima alleen te kunnen.

Bron

Nu wilde ik eigenlijk geen boeken meer lezen van influencers over influencers maar voor het boek van Esmée Noëlle wil ik een uitzondering maken. Het gaat over een onderwerp waar wij allemaal wel mee te maken hebben gehad en waar wij allemaal op onze eigen manier mee zijn omgegaan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het verhaal en hoe Esmée Noëlle het heeft aangepakt. Ik heb wel een aantal dingen over haar break-up via haar social media voorbij zien komen maar ik ben vooral benieuwd naar het verhaal achter het plaatje.

Welk boek staat op jullie lijstje om te lezen komende tijd?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com

Bron boek afbeeldingen en beschrijvingen: Bol.com