Selecteer een pagina

Volgende week mogen we weer naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. Nu de wereld op zijn kop staat, niets meer is zoals wat het altijd was en iedereen een mening heeft, is dit het moment om je stem te laten horen. Al sinds ik Plus een Beetje heb, schrijf ik over stemmen en het feit dat wij het recht hebben om te mogen stemmen. Helemaal nu, nu er zoveel mensen zijn die heel veel vinden, hoop ik dat iedereen van zijn recht om te stemmen gebruik maakt en volgende week naar de stembus gaat. Het maakt mij niet uit wat je stemt (nou ja, misschien een beetje wel maar alsnog is het je eigen keuze) maar ga volgende gebruik maken van je recht om te stemmen.

Kies met je hart

Deze blog gaat niet over mijn voorkeur. Deze blog gaat over het feit dat wij het recht hebben om te mogen stemmen. Dat wij in een land leven waarin je mag stemmen en waarin je de vrije keuze hebt om te stemmen wat jij wilt. Wij leven in een land waarin je je stem mag laten horen, ook al zijn er mensen die vinden dat dit niet zo is en die blijven roepen dat wij in een dictatuur leven. Ik heb mij er al vaker over uitgelaten maar ik begin dat een beetje zat te worden. Als het namelijk zo is dat wij in een dictatuur leven, dan had jij nu niet je stembiljet al in huis en had je niet de vrijheid om te stemmen en je hart te laten spreken. Zo simpel is het dus don’t get me started.

Wees je ervan bewust dat volgende week het moment is dat jij je mag uitspreken. Dus wat je ook gaat stemmen, kies met je hart. Kies voor die partij die je aanspreekt. Kies voor die partij waarin je het vertrouwen hebt en waarvan je denkt dat het voor de toekomst iets kan betekenen. Kijk verder dan alleen de kreten die je nu hoort en denk goed na aan wie je je stem geeft. Denk na over wat een partij nog meer in zijn mars heeft, verdiep je erin en doe je eigen onderzoek. Een kreet die afgelopen jaar ongeveer de meest gehoorde zin was. Het is jouw stem, het is jouw keuze en het is jouw toekomst waar je voor stemt. Luister naar jezelf en kies met je eigen hart.

Land van vrijheid

Ook nu zie ik weer van alles geroepen worden op social media zoals dat er nu al vanuit gegaan wordt dat er misstanden zullen zijn bij deze verkiezingen. Dat er corruptie zal zijn. Dat het niet eerlijk zal zijn. Ik zie de meest gekke dingen voorbij komen. Mocht je dit nu lezen en ook denken dat het niet eerlijk zal gaan, realiseer je dan wel dat wij in een land leven waarin je vrij bent om bij de telling van de stemmen bij jouw stembureau aanwezig te zijn. Dat je vrij bent om de hele dag waar te nemen in een stembureau en je de vrijheid hebt om te controleren of het gaat zoals het moet gaan. Realiseer je je ook dat als je op voorhand al denkt dat het niet correct zal gaan, dat je in ons land ook de keuze had om je aan te melden als teller of medewerker op het stembureau. Dus voordat je gaat roepen, sta stil bij de keuzes die je in ons land hebt en realiseer je wat je eigen aandeel kan zijn in het oplossen van de overtuigingen die je hebt.

Als ik soms zie wat er online wordt geroepen, dan schaam ik mij om Nederlander te zijn. De reden dat ik mij schaam is omdat er een groep van onze bevolking niet ziet hoe goed wij het hebben en hoeveel vrijheden wij alsnog hebben. Een groep die net als ieder ander zijn mening mag uiten maar niet meer ziet dat zij deze mogelijkheid hebben. Een groep die aan de ene kant roept dat er corruptie zal plaatsvinden maar aan de andere kant mensen probeert te overtuigen van hun gelijk. Een groep die achter politici aanlopen die oproepen tot het ronselen van volmachten zodat zij deze stemmen kunnen gebruiken. Maar ook voor deze groep leven wij alsnog in een land van vrijheid. Een land waarin je zulke dingen dus kan roepen maar waar soms niet wordt stil gestaan. Ook deze groep mag hun stem laten horen en ik hoop dat zij dit doen want wij leven in een vrij land waarin iedereen zijn stem mag laten horen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com