Selecteer een pagina

 

Toen ik terugkwam van mijn vakantie op Kos, zat ik in een heerlijke lees vibe en had de goede hoop dat ik die kon voortzetten deze zomermaanden. Daarom besloot ik ook om mijzelf uit te dagen en in de zomermaanden elke week een boek recensie te schrijven. Maar ja, jullie voelen de bui vast wel hangen maar het leven en werk nam mijn tijd en aandacht weer over. Het lezen werd steeds minder de afgelopen weken en mijn concentratie was ook ver te zoeken. Maar gelukkig heb ik dan vriendinnen die ineens vanuit het niets roepen dat ze zo’n geweldig boek aan het lezen zijn en je dan nieuwsgierig maken waardoor je uiteindelijk het boek zelf ook wilt lezen. “Het boek M” van Thysia Huisman is dus zo’n boek en ik kan zeggen dat het een schot in de roos was om mijn lees vibe weer een beetje aan te wakkeren. Vandaag de recensie van “Het boek M” op Plus een Beetje.

Het boek M – Thysia Huisman

Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het. Na een schrale jeugd vol geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld als water met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem. Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M is een man met geheimen. Als Mia erachter komt wie hij werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen…

Bron tekst: Bol.com

Mijn mening

Als er iets was wat ik nodig had om mijn lees vibe weer een beetje aan te wakkeren, dan was het wel een page turner die ik niet weg wilde leggen. “Het boek M” is precies waar ik naar op zoek was en ik las hem dan ook in een weekend uit. Het was de manier van schrijven, de hele setting van de jaren 90 en de manier waarop Mia in een wereld wordt opgeslokt waar ze eigenlijk helemaal niet in hoort. Thysia Huisman laat met dit boek zien hoe makkelijk het is om in een verkeerd milieu verdwaald te raken en hoe makkelijk het is om gemanipuleerd te worden door een verkeerde man. De manier waarop dit boek is geschreven neemt je mee in het gehele proces en je ziet de hoofdpersoon Mia meegesleurd worden door de liefde. Wat mij betreft mag er echt een vervolg komen op dit boek en aangezien het nogal met een open einde eindigde, heb ik goede hoop dat deze er ook komt.

Welke page turner hebben jullie als laatste gelezen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com