Selecteer een pagina

Een van de dingen die ik de afgelopen anderhalf jaar heb gemerkt aan mijzelf, is dat ik wat lakser en makkelijker ben geworden. Als ik geen afspraken heb, loop ik prima de hele week in mijn sportkleding en ik ren regelmatig de deur uit zonder iets op mijn gezicht. Natuurlijk komt dat ook doordat ik zo lang met mijn arm vrij weinig kon en comfort het key word was. Maar ik merk dat het een beetje gewoon is geworden inmiddels. Ook als het gaat om mijn gezichtsverzorging. Even simpel een crème en klaar. Nu de zomer eraan komt en wij misschien wat meer vrijheden krijgen, is het tijd om uit de comfort zone van gemakkelijk te komen en op alle gebieden weer een tandje erbij te doen. Dus ook als het gaat om mijn gezichtsverzorging.

Winter versus zomer

Met de wisselingen van de seizoenen, merk ik dat ik ook een andere gezichtsverzorging nodig heb. Waar ik in de winter vaak een rijke en volle crème nodig heb, gebruik in de zomer liever een lichte en gel achtige crème. In de zomer merk ik namelijk ook dat ik minder last heb van huidproblemen als ik de juiste producten gebruik. Ik heb minder droge plekken, minder eczeem aanvallen en als het goed is, minder last van acne (knocks on wood).

Vorig jaar zomer was ik vooral aan huis gebonden omdat ik net aan het herstellen was van de tweede operatie aan mijn arm en was in de zon zitten met mijn nieuw verworven litteken geen goed plan. Dus deze zomer moet ik ook heel secuur zijn met mijn gezichtsverzorging en kiezen voor een met een goede SPF. Ik wil niet van teint sneeuwwitje naar teint rode kreeft gaan en daarbij wil ik natuurlijk ook geen zonschade aan mijn huid oplopen.

Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging?

Nu het tijd is om mijn winterse gemakzucht van mij af te schudden, is het ook tijd om mijn gezichtsverzorgingsroutine onder de loep te nemen en aan te passen. Gemak en comfort is wel lekker makkelijk maar natuurlijk niet het beste voor mijn huid. Dus het is tijd om een nieuwe routine op te bouwen en mij daar aan te houden. Daarbij zal ik de volgende stappen gaan volgen om mijn huid zo optimaal mogelijk te verzorgen:

  • Een schone huid

Een goede routine begint bij een gereinigde huid met een cleanser. Niet alleen haalt een cleanser al het achtergebleven vuil en zorgt het voor een hydratatie boost.

  • Double cleanse

Soms laat een cleanser toch nog restjes vuil achter op je huid, het gebruik van een toner is dan ook essentieel. Een toner zorgt ervoor dat die laatste restjes vuil verwijderd worden, het helpt je poriën verminderen en tegelijkertijd zal een goede toner ervoor zorgen dat de PH-waarden van je huid zullen herstellen.

  • Acne treatment

Hoewel ik in de zomer vaak minder last heb van mijn huid, heb ik helaas nog wel incidenteel een puistje. Mocht ik daar tegenaan lopen, dan is dit de stap om een geschikte acne crème aan te brengen.

  • Serum

Een serum kan je huid net die boost geven die het nodig heeft. Dit is een stap die ik vaak op gevoel doe op momenten dat ik merk dat mijn huid net even iets meer nodig heeft. Serums bevatten namelijk een hoge concentratie actieve ingrediënten en die zorgen ervoor dat de huid op een dieper niveau aangepakt kan worden.

  • Oogcrème

Inmiddels ben ik op een leeftijd dat oogcrème een essentieel onderdeel is van mijn huidverzorging. Ik vind een oogcrème op gel basis in de zomer het meest prettige om te gebruiken. Helemaal als je hem even in de koelkast laat staan een nachtje en je de ochtend begint met een boost.

  • Moisturizer

In de zomer wil je natuurlijk een mooie en vooral gehydrateerde huid hebben. We zijn allemaal gek op die natural glow en in de zomer wil je natuurlijk niet al teveel make up gebruiken. Een goede moisturizer is vocht inbrengend, hydrateert, herstel de pH-waarde, voedt en herstelt de huid.

  • Oliën

Dit is een stap die voor mij vooral in de avond toegevoegd wordt na een zomerse dag. Net even dat extraatje om mijn huid te voeden en dat kan dan mooi zijn werk doen tijdens de nacht.

  • SPF

Last but not least, het aanbrengen van een SPF. In de zomermaanden super belangrijk omdat de zonkracht toeneemt en je daar wel wat bescherming tegen kan gebruiken. Ook in de wintermaanden is dit van belang maar aangezien ik afgelopen winter zo goed als heb overgeslagen, heb ik mij daar toen niet echt in verdiept. Shame on me, ik weet het.

Voor mij is het tijd om afgelopen periode achter mij te laten en weer lekker, op verschillende gebieden, in beweging te komen. Daar hoort een goede selfcare ook bij.

Wat is jullie gezichtsverzorgingsroutine in de zomermaanden?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com