Selecteer een pagina

Mijn laatste vakantie was in september 2019 en mijn vaste lezers weten inmiddels dat deze vakantie niet mijn allerbeste vakantie was. Het was zelfs een vakantie met langdurige gevolgen en dan heb ik het nog niet eens over de Corona ellende die wij vanaf 2020 over ons heen kregen. Het is nu bijna drie jaar geleden dat ik op vakantie ging en eigenlijk is het nu wel tijd om het trauma en de negatieve herinneringen aan die bewuste vakantie te vergeten met een nieuwe vakantie. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan niet ontkennen dat die vakantie niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk een behoorlijke impact heeft gehad. Dusdanige impact dat ik op vakantie gaan nu enorm spannend vind. Toch ben ik stiekem wel aan het rondkijken op boekingssites want ergens kriebelt het wel om toch eindelijk weer eens naar het buitenland te gaan.

Where to go

Negatieve herinneringen kunnen eigenlijk alleen maar verdreven worden door positieve herinneringen en dus zal ik de stap moeten zetten om weer op reis te gaan. Maar waar ga ik dan naar toe? Waar wil ik naar toe voor mijn eerste vakantie na alle arm perikelen? Waar voel ik mij comfortabel genoeg om naar toe te gaan? Ga ik voor een hele nieuwe bestemming of ga ik voor de plekken waar ik mij het meest op mijn plek voel zoals de omgeving van Nice of mijn geliefde Spanje? Ga ik voor een zon vakantie of moet ik toch voor een stedentrip kiezen voor mijn eerste trip naar het buitenland?

Helaas heb ik de laatste maanden toch weer last van mijn arm (wie had gedacht dat het na twee jaar toch weer kon gaan opspelen) en moet ik ook weer rekening houden met de manier van reizen. Gelukkig heb ik inmiddels wel een geweldige Suit Suit koffer die het reis gemak wel verhoogt maar ook al een jaar doelloos in de kast staat. Het zijn dingen waar ik een paar jaar geleden nooit over had nagedacht want ik rukte gewoon een koffer uit de garage bij mijn ouders en het maakte mij niet uit of hij niet heel gebruiksvriendelijk was maar nu moet ik dus echt over die dingen nadenken en dat maakt mij ergens ook wel een beetje verdrietig. Het confronteert mij weer met die bewuste zaterdag in september 2019 in Marrakech en alle gevolgen van dien waar ik nu nog mee te maken heb.

Onbezorgd op vakantie

Ik wil gewoon onbezorgd op vakantie zonder geconfronteerd te worden met de ongemakken en angsten die mijn laatste vakantie heeft veroorzaakt. Gewoon lekker zon, zee en zwembad. Geen moeilijke dingen maar gewoon kunnen bijkomen aan het zwembad en hopelijk alles een beetje los kunnen laten. Gewoon een simpele vakantie die niet teveel vraagt maar waar je enorm opgeladen van terugkomt en natuurlijk met een mooi kleurtje. Een beetje vitamine zon op doen na al die jaren binnen te hebben gezeten.

Maar ik zal niet ontkennen dat ik het best lastig vind en de pre vakantie pret een beetje ontbreekt door al deze dingen. Natuurlijk kan ik het “gewoon” van mij afzetten maar helaas is dat toch minder makkelijk dan ik dacht. Misschien moet ik gewoon de duik in het diepe nemen en gewoon een vakantie boeken zonder alle bezwaren die er in mijn hoofd zijn. Het lijkt mij zo heerlijk om onbezonnen op reis te gaan en de meest geweldige reis te hebben die al mijn zorgen naar de achtergrond verdringen.

Wat zijn jullie vakantie plannen voor dit jaar?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldigen: Unsplash.com