Selecteer een pagina

Vorige week schreef ik een review over “Zeg maar Agaath” en mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik zag dat er een vervolg was op dit boek: “Agaath gaat viraal”. Nu weten de oplettende lezers dat ik altijd een beetje huiverig ben voor vervolgdelen en vaak het gevoel heb dat een vervolg de magie van het eerste boek mist. Maar Agaath en Karim hebben mijn hart gestolen in het eerste boek en ik heb hier zo van genoten dat ik echt graag het vervolg wilde lezen. Ik was zo benieuwd wat voor avonturen de mopperende Agaath nu weer met Karim ging beleven en hoe ze zich staande houdt in haar leven wat compleet veranderd is nu ze weduwe is. Gelukkig had ik het boek snel te pakken via de bibliotheek en kon ik het niet laten om er meteen in te beginnen. Benieuwd of ik net zo enthousiast ben over “Agaath gaat viraal” als dat ik over “Zeg maar Agaath” was? Lees dan snel verder.

Agaath gaat viraal – Margôt Ros & Jeroen Kleijne

De sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath (79) is eindelijk haar zoon David op het spoor, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder haar beste vriend Karim (19) had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim, die ondertussen studeert aan de kunstacademie, biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Waar ik deel 1 in een weekend uit had gelezen, zo heb ik deel 2 op een zaterdag uitgelezen. Ik was zo benieuwd naar hoe het verder zou gaan met Agaath en Karim. Ik vind de boeken uit deze serie zo ontzettend leuk en hoop dat er nog een vervolg gaat komen. Het is leuk om te lezen hoe de hedendaagse trends terugkomen in het leven van een oude weduwe die daardoor een heel nieuw leven krijgt en weer zin heeft in het leven. Ik blijf erbij dat Agaath de vrouwelijke versie van Hendrik Groen is. Ze blijft pittig en onverwacht uit de hoek komen. Ze doet dingen die je een bejaarde dame niet zo snel ziet doen en in dit boek merk je ook dat ze zich thuis begint te voelen in haar nieuwe leven. Het komt wel met vallen en opstaan, helemaal als het voor Karim allemaal even te druk wordt, maar ze herpakt zich en pakt zelf het leven weer aan. Waar ze in deel 1 een verbitterde en bozige oude vrouw was, zo komt ze in deel 2 helemaal tot leven en pakt ze het leven weer op dankzij Karim en zijn vrienden. De schrijvers hebben weer een pakkend verhaal met heel veel humor en onverwachte wendingen geschreven. Als je fan bent van de Hendrik Groen boeken, dan ga je ook fan zijn van de Agaath boeken. Hopelijk komen er nog heel veel delen in de Agaath serie. Ik denk dat iedereen Agaath en Karim in hun hart zullen sluiten als ze deze boeken lezen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com