Selecteer een pagina

Januari is nog niet eens klaar maar ik heb nu al mijn favoriete boek voor 2024 te pakken. Er zal een hoop moeten gebeuren om dit boek van de eerste plek te verdrijven. Niet alleen dit boek maar ook het vervolg staat op een gedeelde 1e plek. Nu zal ik niet alles verklappen in mijn intro maar de personages in het boek van vandaag, hebben mijn hart gestolen. Als je met veel plezier de avonturen van Hendrik Groen hebt gelezen, dan ga je het boek van vandaag ook met veel plezier lezen. Dit boek gaat niet over Hendrik Groen maar over Agaath, de vrouwelijke Hendrik Groen. Je zou haast niet denken dat het kan dat er een equivalent is voor Hendrik Groen maar die is er dus wel en dan in de vorm van Agaath. Dit boek is echt zo’n boek waar ik bij toeval op stuitte in de bibliotheek en in een ruk uitlas. Misschien heb ik nu al teveel verklapt over het boek maar goed, vandaag dus de review van “Zeg maar Agaath” van Margôt Ros en Jeroen Kleijne.

Zeg maar Agaath – Margôt Ros & Jeroen Kleijne

Na het overlijden van haar man besluit Agaath (78) haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim (18), die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is die mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen haar grote liefde op te sporen?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Tsja, mijn mening over dit boek was in mijn intro al duidelijk. Het grappige is wel dat ik dit boek in eerste instantie niet zou kiezen maar toevallig op een tafel in de bibliotheek zag staan en meenam. Puur op de kaft en het kleine stukje wat ik had gelezen. Het was een schot in de roos want ik heb het boek in een zaterdag uitgelezen. De norse Agaath die eigenlijk heel erg eenzaam is na het overlijden van haar man en Karim die nog zo zoekende is in het leven. Een vriendschap uit een onverwachte hoek maar met een mooi einde waar allebei opbloeien en weer plezier in het leven hebben. Het is zo beeldend geschreven dat je de norse en soms mopperende Agaath gewoon ziet zitten. Samen maken Agaath en Karim een heel proces door van verlies, nieuwe kanten van het leven ontdekken, rouwen en weer de positieve kanten van het leven gaan zien. Het is een onverwachte, liefdevolle vriendschap tussen twee dolende zielen waarvan je nooit had gedacht dat ze elkaar zo zouden vinden.

Echt een 10 voor dit boek en zoals ik al aangaf is dit nu al mijn favoriete boek van 2024. Je sluit de personages in je hart en ik zou iedereen een vriendschap als die van Agaath en Karim wensen. Gelukkig is er nog een deel verschenen over de avonturen van Agaath en Karim en natuurlijk heb ik die ook al gelezen. Volgende week de review hierover. Benieuwd of ik nog steeds zo’n fan ben van Agaath en Karim, kom dan volgende week zeker terug om de review te lezen.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com