Selecteer een pagina

shaggy-tapijten-marokkaanse-berber-ontwerp

Een van de dingen die hoog op mijn bucketlist staat, is mijn huis veranderen. Nu klinkt dat als een nogal groot project en ik zal ook eerlijk toegeven dat dat het zeker ook is. Ik wil iets anders want bij een nieuwe start in je leven, horen nieuwe en frisse dingen. Nu zullen jullie wel begrijpen dat alles meteen doen, misschien is te radicaal en ingrijpend is. En dat ik daar niet meteen de centjes voor heb en dat dit wellicht niet het jaar was om er meteen aan te beginnen. Maar dit bucketlist item verhuist gewoon met mij mee naar 2017 en hopelijk kan ik volgend jaar een begin gaan maken met de grootscheepse verandering.

Veranderen woonkamer

berber-tapijten-online-vintage-stijl

Een van de dingen die ik wil veranderen is mijn woonkamer. Nieuwe vloer en een nieuwe inrichting. Op een nieuwe vloer hoort natuurlijk ook een mooi vloerkleed. Tsja, met de hondjes in huis was een vloerkleed niet zoโ€™n goed plan aangezien mijn hondjes het vloerkleed eerder zagen als hun deken om op te liggen en alle speeltjes en botjes neer te gooien die zij konden vinden. Maar goed, dat is een ander verhaal. Ik vind dat een vloerkleed heel veel sfeer en warmte aan een kamer geeft en het liefst zou ik in elke kamer een mooi kleed neerleggen die bij de stijl van de kamer past. Tegenwoordig ben ik denk ik niet de enige die dat vind want de vloerkleden vliegen uit de grond als paddenstoelen.

Hoe bepaal je welk vloerkleed?

20160710_170221

Maar hoe kies je nou een vloerkleed en waar let je op? Toevallig kom ik onlangs op Twitter het account van Sukhi tegen. Sukhi levert handgemaakte kleden van de hoogste kwaliteit uit India, Marokko, Nepal en Turkije. Sukhi werkt rechtstreeks met de mensen die de schitterende kleden maken. Hierdoor kunnen ze de kosten laag houden want er zijn geen opslagruimtes, winkels of tussenpersonen die betaalt moeten worden. Daarnaast kun je helemaal zelf bepalen in welke maat en kleur jij je kleed wil hebben. Je eigen customized handgemaakte kleed. Hoeveel mensen kunnen dat nu zeggen? Ik zeg een win win situatie.

Traditie

tima-sukhi

Ieder land heeft zijn eigen soort kleed. Uit India komen de wollen en vilten kleden, uit Marokko de Beni Ouarain kleden, uit Nepal de bolletjeskleden en uit Turkije de patchworkkleden. Mijn hart gaat uit naar de Beni Ouarain kleden uit Marokko. Iets met op slag verliefd. Deze vloerkleden hebben een lange geschiedenis en zijn een waar Marokaans erfstuk. Deze traditionele vloerkleden worden gemaakt door Beni Ouarain stammen, diep in het Atlasgebergte van Marokko, van het wol van schapen die door het ruige gebied zwerven. De wol is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en wordt ongeverfd gebruikt waardoor het kleed een warme en natuurlijke luxe uitstraling krijgt. Naast het gebruik van de speciale wol, worden deze vloerkleden gekenmerkt door de geometrische patronen op een witte of crรจme achtergrond. De symbolen die gebruikt worden vertellen de waargebeurde verhalen uit het leven van de wever en geven het vloerkleed nog meer symboliek.

Bohemian Scandinavic

ontwerpen-beni-ourain-tapijt

Ik wil van mijn huis een licht en luchtig huis maken maar toch ook bourgondisch en bohemian. Eentje waar je je thuis voelt met een vleugje Scandinavische stijl en waar je altijd een warm gevoel hebt. Volg je mij nog? Een authentiek Beni Ouarain kleed van Sukhi met zijn mooie lichte kleur, geometrische patronen en luxe uitstraling, past precies bij wat ik in gedachten heb. Naast een nieuwe vloer (om dan maar mee te beginnen), staat dit kleed van Sukhi dan ook hoog op mijn verlanglijstje voor 2017.

Hebben jullie dit jaar nog iets veranderd aan jullie huis? Welk woonitem staat op jullie wishlist?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin