Selecteer een pagina

b6c64d5dd0fece2c141205b36d00a4e9

Happy Weekend! Het is weer zo ver: de leukste dagen van de week zijn weer aangebroken. Niets lekkerder om in het weekend met een goed boek op de bank te liggen en helemaal in het verhaal te duiken. Nu had ik de laatste tijd een beetje moeite met mijn lees vibe vinden (ik heb gewoon af en toe van die periodes dat lezen niet mijn ding is) maar het lijkt er deze maand op dat ik hem weer begin te vinden. Afgelopen maand las ik namelijk een paar boeken en twee daarvan krijgen vandaag een plekje op mijn blog. Twee geweldige boeken die allebei aanraders zijn. Voor nu als je zin hebt om te lezen en anders zeker voor de vakantie.

20160521_153224

Ik zal beginnen met degene die ik het allerbeste vond maar wat ook degene is waarvan ik het minst had verwacht dat hij zo goed zou zijn. Dit is echt een boek wat ik zag liggen in de bibliotheek en waarvan de kaft mij echt ontzettend aansprak maar ik toch mijn twijfels had bij de ondertitel “een sprookje voor de moderne vrouw”. Maar man, wat een aanrader is dit boek. Ik kon niet stoppen met lezen. Juffrouw Holle, geschreven door Fleur Brockhus en Karima O’Flynn, gaat over twee totaal verschillende vrouwen die eigenlijk allebei tegen het zelfde aanlopen. Dit is wat bol.com erover zegt:

Een sprookje voor de moderne vrouw

Er waren eens twee jonge vrouwen…

Olivia, partyprinses en ambitieuze journaliste, zit weg te kwijnen op de redactie van de Borduurbode. De perfectionistische Rikka ziet het leven als een lijst met taken die ze moet afvinken. Olivia en Rikka moeten zien overeind te blijven tussen onvolwassen vriendjes, gebrekkige carrièrekansen, en de constante druk om te voldoen aan een ideaalbeeld. Tegen wil en dank belanden ze op de boerderij van de mystieke Juffrouw Holle. Haar regime van rust, reinheid en regelmaat is precies wat de jonge vrouwen nodig hebben. Op de boerderij worden de kussens eens flink opgeschud tot de veren in het rond dansen.

De rode draad door het boek zijn eigenlijk de problemen waar wij vrouwen allemaal wel tegenaan lopen: loslaten van verwachtingen, perfectionisme, alle ballen in de lucht houden, voldoen aan een ideaalbeeld, wat ga je doen met je leven, wat voor soort man past bij je en hoe ga je daarmee om. Voordat Olivia en Rikka op de boerderij van Juffrouw Holle belanden zie je ze door het leven struggelen. Pas tijdens hun verblijf bij Juffrouw Holle gaan ze het leven op een andere manier inzien en benaderen. Het sprookje slingert door het boek heen en komt heel symbolisch terug in de vorm van bijvoorbeeld de “slechte” prins en de “goede” herder.

Ik kon dit boek werkelijk waar niet wegleggen en werd er helemaal in meegevoerd maar had ook regelmatig zo’n “oh jah” moment en af en toe zat ik stiekem te lachen. Een chick-lit versus sprookje versus zelfhulpboek met humor. Als je een boek zoekt wat lekker leest en je meevoert in een leuk verhaal, dan is dit zeker een aanrader.

Juffrouw Holle – Fleur Brockhus & Karima O’Flynn, € 19,95

20160515_163644

Het volgende boek is totaal het tegenovergestelde van Juffrouw Holle en is een thriller ten top. Ik kreeg dit boek in mijn handen geduwd door een vriendin met de mededeling “hier, deze moet je echt lezen”. Op een moment dat lezen niet zo lekker ging en ik bij mijzelf dacht “hier ga ik eeuwen over doen want het is te dik”. Maar once again, toen ik er eenmaal inzat, kon ik het niet meer wegleggen en wilde ik alleen maar doorlezen. Gewoon zo’n zondag waarop je de hele dag wilt lezen. Als je hem nog niet gelezen hebt en houdt van spanning, dan is Mooie meisjes van Karin Slaughter echt een aanrader. Een page turner ten top want je wil echt weten hoe de vork in de steel zit. Dit zegt bol.com erover:

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

 Na een bizarre beroving waarbij de man van Claire Carroll wordt doodgestoken, ontmoet zij na veel jaren weer haar zus Lydia met wie zij geen contact meer had. Het leven van de twee zussen en hun ouders heeft jaren gedraaid om de plotselinge verdwijning van hun zus. Na het overlijden van haar man, wordt Claire geconfronteerd met zaken van haar man waar ze liever niet meer geconfronteerd wordt. Haar man blijkt een duister dubbel leven te hebben geleid waar allebei haar zussen slachtoffer van zijn geworden. Samen beginnen Claire en Lydia aan de puzzel die de overleden man van Claire heeft achtergelaten, tegen gezeten door politie en F.B.I., en komen samen tot de ontdekking wat hun zus werkelijk is overkomen. Gedurende dit proces wordt de band tussen de zussen sterker en komt ook hun moeder in het reine met het verleden. Een briljante thriller over de kracht van vrouwen.

Twee totaal verschillende boeken maar allebei page turners en grote favorieten. Hopelijk kan ik de komende maanden lekker deze lees vibe vasthouden en kan ik binnenkort weer wat leuke boeken laten zien.

Wat zijn jullie favoriete soort boeken? Wat is jullie aanrader van deze maand?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin