Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag konden jullie al lezen dat ik een heerlijke gezichtsbehandeling bij Utsukusy mocht ervaren. Toen ik op de tafel lag, realiseerde ik mij dat een gezichtsbehandeling iets is wat ik mijzelf eigenlijk nooit gun terwijl ik het wel heerlijk vond om te ervaren. Ik kan nu natuurlijk allerlei excuses bedenken waarom ik het niet doe maar feitelijk is het gewoon echt een kwestie van het jezelf gunnen. Iedereen heeft andere dingen waar zij blij van worden maar hoe vaak gun je jezelf die dingen eigenlijk?

Ik verdien het

Vroeger was een van mijn favoriete “excuses” de zin “ik verdien het”. Ik vond namelijk dat ik heel veel beloningen verdiende. Ik verdiende het om na een moeilijke dag die zak chips op te eten. Ik verdiende het als mijn salaris was gestort om nieuwe kleren te kopen. Ik verdiende dat lekkere koekje als ik gesport had.   Ik verdiende het om mijzelf te belonen als ik verdrietig was. Of boos. Of blij. Er was altijd wel een reden waarom ik vond dat ik iets verdiende. Feitelijk maakte ik van alles wel een reden om er een beloning aan te hangen waardoor het soms gewoon een competitie werd en ik eigenlijk gewoon redenen ging zoeken om mijzelf te belonen. Het enige wat ik deed was goed praten voor mijzelf waarom ik vond dat ik iets mocht doen.

Inmiddels begrijp ik dat belonen niet gelijk staat aan zelf liefde want hoe lekker een zak chips ook soms is, het is nou niet een heel erg gezonde beloning die op den duur je een goed gevoel geeft. Eerlijk is eerlijk, ik voelde mijzelf nou nooit beter na die zak chips. Eerder slechter en vooral heel erg schuldig. Maar op het moment dat ik bedacht dat ik “het verdiende” vond ik dat echt de beste oplossing.

Ik gun het mijzelf

Het heeft heel lang geduurd voordat ik de gedachte “ik verdien het” kon omzetten naar “ik gun het mijzelf”. Jezelf iets gunnen, doe je uit liefde voor jezelf. Er hoeft geen prestatie aan vooraf te gaan en je kan het gewoon op elk willekeurig moment doen. Je hoeft er geen redenen voor te bedenken maar je hoeft jezelf alleen maar af te vragen of dit je nu blij maakt en of je er een goed gevoel aan over houdt. Door jezelf te gunnen, kom je dichterbij jezelf en je gevoel. Des te dichter je bij je gevoel komt, des te minder vaak hoef jij redenen te gaan zoeken waarom je iets van jezelf mag of het verdient. Je hoeft het dan niet meer goed te praten voor jezelf.

Als ik naar de foto kijk hierboven, dan is het de meest imperfecte foto ever. Daar kan ik heel veel van vinden, ik kan besluiten om hem niet te posten maar die foto symboliseert voor mij dat ik mijzelf het leven weer volledig gun. Ik gun mijzelf om weer lol te hebben, om te lachen, om te genieten van een avond met mijn collega’s, om mijzelf mooi op te maken en aan te kleden en om een hotel te boeken zodat ik niet 2 uur hoef terug te rijden na een lange dag.

Streng zijn

Na jarenlang heel streng te zijn geweest voor mijzelf, opgesloten te hebben gezeten in mijn lichaam en mijn leven, verloor ik mijn glimlach en vooral het plezier in mijn leven. Deze foto laat zien waar ik nu sta en hoe ik het leven beleef. Ik heb mijzelf gegund om het leven weer terug te krijgen en ja daar heb ik heel hard voor moeten werken maar het was het waard en dat laat deze foto zien.

Net als mijn herstel, is zelf liefde elke dag heel hard werken. Het is elke dag je imperfecties los laten, je bewust worden van je gedachten, gevoelens en acties die je onderneemt. Onderneem jij actie puur vanuit je emotie of luister je eerst naar jezelf en onderneem je dan actie omdat je weet wat je nodig hebt? Zo realiseerde ik mij tijdens de gezichtsbehandeling, dat dit iets is wat ik mijzelf nooit gunde maar wat ik wel heerlijk vind en van geniet. Dus als het gaat om mijzelf iets gunnen uit pure zelf liefde, komt de gezichtsbehandeling zeker terug op mijn lijstje.

Ben jij iemand die vindt dat je iets verdiend of gun jij jezelf iets puur uit gevoel?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Shutterstock