Selecteer een pagina

Afgelopen weekend keek ik eindelijk “Isn’t it romantic” met Rebel Wilson op Netflix. Hij stond al een hele tijd op mijn to watch lijstje maar ik zit in een flinke “Scandal” verslaving. Maar toen Videoland het liet afweten, ben ik eindelijk deze film gaan kijken. Nu vond ik op zich de film niet zo heel erg boeiend en was het meer voor Rebel Wilson dat ik hem afkeek maar de boodschap van de film vond ik wel geweldig: “Fall in love with yourself before you can fall in love with anybody else”. Verliefd worden op jezelf is soms niet heel erg makkelijk als je zelfbeeld negatief is. Daarom vandaag een blog met tips, die je dagelijks kunt toepassen, zodat je elke dag weer verliefd op jezelf kunt worden.

Accepteer het nu

Als je naar jezelf kijkt, kijk dan naar de punten die je nu goed vindt aan jezelf. Kijk niet naar het verleden, vergelijk jezelf niet met wie je vroeger was maar kijk alleen naar het hier en nu. Wat vind je nu mooi aan jezelf? Waar ben je nu tevreden over? Wat zijn nu je goede punten? Wat maakt je nu blij als je naar jezelf kijkt? Wie je nu bent, is het enige wat je nu hebt. Dus je kan je heel erg druk maken om hoe je vroeger was of hoe je wilt zijn in de toekomst maar dat zijn dingen waar je nu geen invloed op hebt.

Voel wat je nodig hebt

Soms zit een geluksgevoel in een klein hoekje en is het niet zo heel erg moeilijk om weer verliefd te worden op jezelf en van jezelf te houden. Vaak kijken we naar het grotere plaatje en vergeten we de kleine dingen die ons gelukkig maken en weer een goed gevoel geven over ons zelf. Maak eens een inventarisatie van de dingen waar je oprecht gelukkig van wordt en wat je nodig hebt om die dingen weer in je leven te krijgen. Soms is het net die kleine verandering die je wellicht nodig hebt om jezelf weer ontzettend lief te vinden.

Gunnen

Gisteren hoorde ik de mooie zin “gunnen als basishouding naar jezelf”. Het is makkelijker om jezelf heel veel te ontzeggen dan jezelf dat te gunnen waar jij blij van wordt. We leven in een wereld waarin het allemaal beter, mooier en groter moet dus vaker neig je dan naar jezelf dingen ontzeggen om maar aan dat ideaal plaatje te voldoen. Probeer maar eens een dag bij te houden hoe vaak je jezelf iets ontzegt of dat je iets van jezelf moet omdat je denkt dat je aan een bepaald plaatje moet voldoen. Neem je gewicht of lichaam, vaak ga je jezelf dan bepaalde voedingsmiddelen ontzeggen terwijl je ze misschien wel heel erg lekker vindt en je dwaalt dan al snel van het spoor van zelf liefde af. Terwijl als je jezelf af en toe gunt om dat ene te eten wat je lekker vindt en verder hele bewuste, gezonde keuzes maakt, zal je veel makkelijker met voeding om kunnen gaan. Probeer daarom eens jezelf een dag lang alles te gunnen waar jij blij van wordt.

Een leuk jurkje en mooie make up

Na maanden in comfortabele kleding te hebben rond gelopen, vind ik het heerlijk om nu een mooi jurkje aan te trekken en te spelen met make-up. Net even wat extra’s aan mijzelf doen, helpt mij zeker om mij weer wat beter over mijzelf te voelen. Ik ben nooit iemand die heel veel make-up gebruikte maar een paar simpele basis producten brengen mij al heel ver. Ik vind het altijd leuk om nieuwe make-up producten te proberen en te experimenteren hoe ik mijn basis make-up toch net weer wat anders kan doen. Een goede website waar ik graag kijk voor nieuwe make-up producten om uit te proberen is blisso.nl. Een jonge webshop die in zeer korte tijd een van de beste make-up sites van Nederland is geworden.

Wat doen jullie op dagelijkse basis om weer een beetje verliefd te worden op jezelf?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Shutterstock

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze samenwerking beïnvloedt niet mijn mening over de producten.