Selecteer een pagina

20161217_105156

De laatste weken probeer ik uit te vinden wat mijn lichaam op dit moment qua voeding nodig heeft. In plaats van te luisteren naar mijn hoofd dus heel bewust luisteren naar mijn lichaam. Ik merk dat gezonde voeding in deze drukke periode heel erg belangrijk is en dat ik er veel baat bij heb. Nu schreef ik onlangs al dat ik het 80-20 principe wil hanteren waar ik in de basis 80% gezond eet en die andere 20% mag eten waar ik op dat moment trek in heb. Dit maakt het voor mij op dit moment haalbaar. Heel blij werd ik dan ook van de nieuwe healthy hotspot die ik in de Amsterdamse Rivierenbuurt ontdekte: DASlekker. Een healthy lunchroom waar je terecht kan voor heerlijke gezonde gerechten. Vandaag een review over deze gezonde hotspot.

Familie bedrijf

20161217_105838

DASlekker is gevestigd aan de Rijnstraat 192 in een voormalig woonhuis en ondanks dat het nu verbouwd is, straalt het nog steeds de warmte en gezelligheid van een huiskamer uit. Als je binnenkomt voel je je meteen thuis en welkom. DASlekker is een familie bedrijf en wordt gerund door de drie broers Anthonie, Daniel en Sandile. Alle drie vervullen ze een eigen functie binnen het bedrijf en kunnen zo optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Zo is Anthonie het financiële en zakelijke brein achter DASlekker en zijn Daniel en Sandile degene die de culinaire en vernieuwende gerechten bedenken.

Gezond en puur

15284019_196783677393630_5506880529696247152_n

Het motto van DASlekker is mensen laten genieten van gezond en puur eten. Alle gerechten worden ter plekke bereid en de focus ligt op een basis van verse groenten. Je kan terecht bij DASlekker voor ontbijt, brunch, lunch en een vroeg avondeten. De kaart bestaat uit smoothies, sandwiches, salades en soepen. De broers proberen de kaart elke 6 weken te veranderen en aan te passen aan de seizoenen en natuurlijk de groenten van het seizoen. Een van de gerechten waar het water mij bij in de mond liep was de biologische kip sandwich met kouseband. DASlekker besteed veel aandacht aan de kwaliteit en alles wordt ter plekke vers bereid. Mocht je nou een speciale voorkeur hebben of het gerecht aangepast willen hebben naar een vegetarische of vegan variant dan is dit uiteraard mogelijk.

Homemade

20161217_113132

Naast de heerlijke en gezonde gerechten, kun je bij DASlekker ook terecht voor homemade granola, traditionele kokosolie (gebaseerd op een recept van de opa van de broers wat nu speciaal gemaakt wordt in Suriname) en de homemade ginger water (wat echt een aanrader is). Inmiddels worden ook de gebakjes van SUE Rotterdam bij DASlekker verkocht en kan je er ook terecht voor een gezellige maar gezonde high tea.

Ik ben helemaal fan van DASlekker en ga zeker binnenkort nog een keer langs voor een ontbijtje of een high tea want er is nog genoeg lekkers om te proeven. Mocht je nou in Amsterdam zijn, ga dan zeker even langs bij deze gezonde hotspot aan de Rijnstraat 192.

Wat is jullie favoriete gezonde hotspot? Kenden jullie DASlekker al?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin