Selecteer een pagina

Gisteren schreef ik al een blog over hoe ik werd geïnspireerd door de film “Bohemian Rhapsody” omdat ik mij realiseerde dat er een paar hele waardevolle levenslessen in de film zitten. Sinds ik de film heb gezien, blijven de lessen in mijn hoofd rondgaan. Ik realiseer mij dat sommige levenslessen altijd toepasbaar blijven, ongeachte in welk jaar je geboren bent. Vandaag een blog over levenslessen waar ik mij bewust van werd door een film die zich in de jaren 70 afspeelde.

Always stay close to yourself

Eerlijk is eerlijk, Freddy Mercury is wellicht niet de eerste waaraan je misschien denkt als het gaat om een voorbeeld in levenslessen. Maar wetende dat hij een zoon was van immigranten ouders en niet aan het plaatje voldeed dat zijn ouders van hun zoon hadden, maakt dat hij het ultieme voorbeeld is van altijd dichtbij jezelf blijven. Ook al was hij anders dan zijn ouders, hij deed waar hij zich goed bij voelde en waar hij gelukkig van werd. Hij liet zich niet weerhouden door wat anderen van hem vonden of dachten. Hij liet zich niet weerhouden door de mensen die het niet met hem eens waren en vonden dat hij zich op andere dingen moest focussen. Hij deed waar hij zich goed bij voelde en waar zijn hart sneller van ging slaan. Niet alleen op jongere leeftijd maar ook toen hij beroemd werd. Als je wat wil bereiken in het leven zul je dus altijd je hart moeten volgen en erin blijven geloven.

Just go for it

Eigenlijk het motto wat ik voor 2019 voor mijzelf had bepaald. Just go for it and just do it. Als Freddy Mercury niet de ballen had gehad om zich in de band te bluffen, had hij nooit de carrière gehad die hij nu heeft gehad. Soms gaat het gewoon over bluffen en als je een kans ziet, hem ook echt grijpen. Als jet iets graag wilt, dan zul je een stap moeten zetten en er voor gaan. Het leven biedt zichzelf namelijk niet aan op een presenteerblaadje. You gotta go for it.

Believe in yourself

Tsja, dit is misschien wel een enorme dood doener want we weten allemaal dat het begint met het geloof in jezelf. Of dat nu is als je je droom achter na wilt gaan of als je al succes hebt en mensen geloven niet in je creativiteit. Het gaat er om dat je er zelf in gelooft en er achter staat. Ongeacht wat de wereld ervan vindt en over zegt. Kijk naar het liedje “Bohemian Rhapsody”, een van de raarste liedjes uit de geschiedenis maar wel een enorm grote hit geworden. In het begin totaal afgemaakt maar uiteindelijk zie je hem in 2018 nog steeds in de top 2000 staan. Niet omdat Queen bij zichzelf dacht dat het niets ging worden. Niet omdat ze luisterden naar wat de mensen van de platenmaatschappij zeiden. Nee, gewoon omdat zij er zelf in geloofden en er achter stonden.

Welke oude, wijze levensles houden jullie altijd voor ogen?

Take care!

xoxo

Bron stock foto: Shutterstock